גריאטריה

שתיית יין אדום לצד ארוחה, במתינות, עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת ב-14%

 במחקר שהתפרסם בספרד נמצא כי יין משפר את תגובת הגוף לאינסולין. פרופ’ חוליו ויינשטיין: “מחקר זה מצטרף למחקר שנעשה ביחידה לניהול הסוכרת בוולפסון בו נמצא כי שתיית משקאות אלכוהיילים במידה הברורה, של 3-4 כוסות בשבוע, עשויה למנוע את התפרצות המחלה”

רמות גבוהות של סוכר בדם האופייניות לסוכרת מסוג 2 עלולות להגביר את הסיכון לפתח סיבוכים בריאותיים חמורים, החל מעיוורון ועד מחלת כליות, אך למרבה המזל, ניתן לשנות את הסיכון לפתח סוכרת כאשר אתה שותה יין אדום במתינות ועם אוכל , טוען ד”ר מייקל מוסלי (Michael Mosley), רופא בריטי שהפך לעיתונאי, מגיש וסופר, המתמחה בתוכניות הרזיה ודיאטה, והגיע בעצמו להפוגה בסוכרת שלו עם פעילות גופנית ודיאטה כולל יין אדום עם הארוחות.

בין אם אתה חובב ‘ג’ין אנד טוניק’ או ‘וויסקי עם סודה’ או מעדיף כוס בירה קרה כקרח, אלכוהול נחשב על ידי רופאים, בדרך כלל, כמזיק לבריאות. אבל לדברי ד”ר מייקל מוסלי, יש חריג לכלל. יין אדום מציע כמה יתרונות בריאותיים משכנעים שלמעשה מורידים את הסיכון לסוכרת מסוג 2 – בשתייה מתונה.

מחקר מספרד גם מדגיש את ההשפעות החזקות של המשקה. צוות המחקר שם לב ששתיית יין אדום יכולה לשפר את תגובת הגוף לאינסולין. “אתה יכול להוריד את רמת הסוכר בדם מהר יותר. אבל זה לא רק מה שאתה שותה, אלא מתי אתה שותה. זה מגן רק אם אתה שותה עם הארוחה ובמתינות“, טוען ד”ר מוסלי.

מחקרים אחרים מצאו גם ששילוב יין אדום בארוחה יעיל הרבה יותר. מחקר אורך עדכני אף מצא ששילוב ארוחה ויין יכול לסייע במניעת סוכרת מסוג 2. במחקר שכלל 312,000 אנשים במשך 11 שנים בממוצע, צוות המחקר מצא כי שתיית יין עם הארוחה קשורה בסיכון נמוך ב-14 אחוזים למצב הסוכר בדם.

מחקר אחר, שכלל 224 מתבגרים עם סוכרת, הגיע למסקנה שכוס יין אדום בגודל בינוני יחד עם ארוחת הערב הביאה לשליטה טובה יותר ברמת הסוכר בדם. הסיבה לכך קשורה למרכיב העיקרי שלו – ענבים, או בעצם קליפות ענבים. בקליפות הענבים האדומים יש כימיקלים נוגדי חמצון הנקראים פוליפנולים, אשר נקשרו ליתרונות בריאותיים שונים, החל מהורדת לחץ דם ועד הורדת כולסטרול.

אבל אם אתם לא שותים אלכוהול בכלל, ד”ר מוסלי לא ממליץ לך להתחיל עכשיו. אבל אם אתה כבר נהנה מדי פעם ממשקה אלכוהולי, אולי עדיף להחליף את המשקה הרצוי שלך בכוס יין אדום, אומר מוסלי, ומוסיף “בחר יין אדום, כוס או שתיים – כמה ימים בשבוע. פעולה זו יכולה להועיל למיקרוביום המעי וללב שלך.”

DelWine (מגזין העוסק ביין ואוכל) ממליצה כבר למעלה מעשור על כוס או שתיים של יין לבחירתכם, רצוי יין אדום עם הארוחה, 4-5 פעמים בשבוע. לנשים מומלץ לשתות רק כוס אחת (125 מ”ל של 12.5-13% אלכוהול בנפח) עקב גורמים פיזיולוגיים וסיכוי מוגבר מעט לחלות בסרטן השד. זה לא משנה באיזו טמפרטורה היין מוגש מבחינת הבריאות. כמובן, אין המלצה  לבעלי נטייה להתחיל לשתות למען יתרונות בריאותיים, לשתיית יין במתינות יש להתייחס רק כאל בונוס, פשוט משום שלרוב האנשים לא קל להיצמד למגבלות המומלצות והם עלולים להיכנס לאזור מסוכן.

פרופ’ חוליו ויינשטיין, מנהל יחידת מחקרי הסוכרת בביה”ח וולפסון ורופא סוכרת בכיר במרכז DMC לטיפול בסוכרת: “שתייה מתונה של יין עם ארוחות עשויה למנוע סוכרת מסוג 2, מחקר זה מצטרף למחקר שנעשה ביחידה לניהול הסוכרת בוולפסון בו נמצא כי שתיית משקאות אלכוהיילים במידה הברורה, של 3-4 כוסות בשבוע, עשויה למנוע את התפרצות המחלה אצל אנשים. חשוב להבהיר כי שתייה מרובה יותר עלולה להוריד את הסיכוי למנוע את התפרצות המחלה אצל אנשים”.

כמו כן, הוסיף פרופ’ ויינשטיין: “חשוב כמובן לבדוק את מידת ההשפעה על רמות הסוכר באמצעות מד סוכר רציף וללא דקירות, סוכרת היא מגיפה של המאה ה-21 וחשוב לשתות במתינות ובמידה מומלצת – כוס אחת של יין מדי יום לנשים ועד שתי כוסות מדי יום לגברים. מבחינה מדודה הכמות היא עד 14 גרם, או כ-150 מ”ל, של יין ביום לנשים ועד 28 גרם, או כ-300 מ”ל, של יין מדי יום לגברים”.

 

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    38 בוגרים ובוגרות סיימו החודש קורס מתקדם לטיפול בהשמנה, בניהולו האקדמי של פרופ' נעים שחאדה, יוזמה משותפת של ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי וביה"ס ללימודי המשך של הטכניון. הבוגרים, ברובם רופאי משפחה, למדו על מגפת ההשמנה מהיבטים שונים כשהמטרה היא להכשיר את הצוותים הרפואיים להתמודד עם מגפת ההשמנה.

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה