גריאטריה

טיפול באגוניסטים ל-GLP-1 מגן על הכליות בחולים עם סוכרת מסוג 2 עם מחלת כליות מתקדמת (מתוך Research Square)

בחולים עם מחלת כליות מתקדמת משנית לסוכרת, לטיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 השפעה ניטרלית על התוצאות הקרדיווסקולאריות, אך הטיפול מלווה בשימור התפקוד הכלייתי ושיפור הישרדות החולים, כך עולה מניתוח נתונים רטרוספקטיביים אודות למעלה מ-2,000 חולים עם סוכרת מסוג 2 בטאיוואן.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלות לב וכלי דם הן הגורם המוביל לתמותה בחולים עם סוכרת מסוג 2 ובקרב אלו עם מחלת כליות כרונית. אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מפחיתים את התמותה מכל-סיבה ותמותה קרדיווסקולארית בחולים עם סוכרת מסוג 2, אך חשיבותם בחולים עם מחלת כליות משנית לסוכרת היא שנויה במחלוקת.

אין מחקרים רבים להערכת ההשפעות של תרופות אלו על התוצאים הקרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כלית מתקדמת משנית לסוכרת. מחקרים שבחנו את הטיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 בחולים עם סוכרת מסוג 2 לרוב לא כללו חולים עם מחלת כליות מתקדמת.

המחקר הרטרוספקטיבי הנוכחי כלל נתונים אודות למעלה מ-9,000 חולים עם סוכרת מסוג 2 מטאיוואן, כולם עם קצב פינוי גלומרולארי נמוך מ-30 מ”ל/דקה, אשר קיבלו מרשם ראשון לטיפול באגוניסט לקולטן ל-GLP-1 או מעכב DPP-4 בין 2012-2021. החוקרים השלימו התאמה בין 602 חולים שטופלו באגוניסט ל-GLP-1 ובין 1,479 חולים שטופלו במעכבי DPP-4.

לאורך מעקב ממוצע של 2.1 שנים, שיעורי התוצא הקרדיווסקולארי המשולב של תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי ואירוע מוחי איסכמי לא היו שונים משמעותית בין מטופלים באגוניסט לקולטן ל-GLP-1 ובין מטופלים במעכבי DPP-4 (13% לעומת 13.8%, בהתאמה). גם שיעורי כל אחד מהמרכיבים של התוצא המשולב לא היה שונה משמעותית בין שתי הקבוצות.

שיעורי התקדמות למחלת כליות סופנית עם דיאליזה היו נמוכים יותר משמעותית בקרב מטופלים באגוניסט לקולטן ל-GLP-1 לעומת מטופלים במעכבי DPP-4 (23.4% לעומת 27.5%, בהתאמה, יחס סיכון של 0.72).

שיעורי היארעות ירידה של מעל 50% בקצב פינוי גלומרולארי מערכי הבסיס עמדו על 32.2% בקרב מטופלים באגוניסט לקולטן ל-GLP-1 לעומת 35.9% עם טיפול במעכבי DPP-4 (יחס סיכון של 0.74).

חציון מרווח הזמן עד לצורך בטיפולי דיאליזה עמד על 1.9 שנים עם טיפול באגוניסט לקולטן ל-GLP-1 לעומת 1.3 שנים עם טיפול במעכב DPP-4, הבדל אשר היה מובהק סטטיסטית.

שיעורי התמותה מכל-סיבה עמדו על 18.4% עם טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1, בהשוואה ל-25.1% עם מעכבי DPP-4 (יחס סיכון של 0.71).

ממצאי המחקר מעידים כי טיפול תרופתי באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כליות מתקדמת משנית לסוכרת מספק הגנה על הכליות ומפחית את התקדמות מחלת הכליות, צורך בטיפולי דיאליזה ושיעורי התמותה מכל-סיבה.

מתוך Research Square

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    בקרב חולים שטופלו באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 תועד עיכוב מתון בלבד בהתרוקנות קיבה של מזון מוצק ולא תועד כל עיכוב משמעותי בהתרוקנות נוזלים, בהשוואה לאלו שקיבלו פלסבו, עדות לכך שייתכן ואין צורך בהפסקת הטיפול בתרופות אלו לפני התערבות ניתוחית, כך כותבים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את מתן Osimertinib (טאגריסו) בשילוב עם Pemetrexed וכימותרפיה על-בסיס פלטינום כקו טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) חיובי למוטציית EGFR עם עדות למוטציות L858R או מחיקות אקסון 19. המומחים מסבירים כי אבחנת סרטן ריאות באירופה עולה על 450,000 מקרים בשנה. כ-10-15% מהחולים […]

  • טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שטופלו ב- Tirzepatide תועד סיכוי גדול יותר משמעותית להשגת ירידה של לפחות 5%, 10% ו-15% ממשקל הגוף, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Semaglutide, ללא תלות בנוכחות או העדר סוכרת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. מחקר העוקבה כלל מבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שהחלו טיפול ב-Semaglutide (אוזמפיק) […]

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    38 בוגרים ובוגרות סיימו החודש קורס מתקדם לטיפול בהשמנה, בניהולו האקדמי של פרופ' נעים שחאדה, יוזמה משותפת של ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי וביה"ס ללימודי המשך של הטכניון. הבוגרים, ברובם רופאי משפחה, למדו על מגפת ההשמנה מהיבטים שונים כשהמטרה היא להכשיר את הצוותים הרפואיים להתמודד עם מגפת ההשמנה.

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה