גריאטריה

המלצות חדשות לניהול הטיפול בחולי סוכרת ומחלת כליות כרונית (Diabetes Care)

כליות
דו"ח חדש של האגודה האמריקאית לסוכרת (ADA) וארגון שיפור התוצאות העולמיות של מחלת כליות (KDIGO) מדגיש כיצד יש לנהל חולים עם סוכרת ומחלת כליות כרונית

דו”ח חדש של האגודה האמריקאית לסוכרת (ADA) וארגון שיפור התוצאות העולמיות של מחלת כליות (KDIGO) שפורסם ב- Diabetes Careמפרט כיצד יש לנהל חולים עם סוכרת ומחלת כליות כרונית (CKD). הדו”ח מדגיש ראיות חדשות התומכות בשימוש בחומרים מקבוצת מעכבי סודיום-גלוקוז קוטרנספורטר 2 (SGLT2) בחולים עם קצב סינון גלומרולרי מוערך (eGFR) נמוך כמו 20 מ”ל/דקה/1.73 מ”ר.

הוא כולל שבע הצהרות ספציפיות:
כל החולים עם סוכרת ו-CKD צריכים לקבל טיפול על פי תוכנית מקיפה המוסיפה ניהול תרופתי לניהול אורח חיים של תזונה מיטבית, פעילות גופנית והפסקת עישון.
טיפול במעכב ACE או ARB במינון מירבי חשוב לכל החולים עם סוכרת
, יתר לחץ דם ואלבומינוריה.
טיפול בסטטינים במינון בינוני-גבוה הכרחי לכל חולי סוכרת ו-CKD. בנוסף
, יש לטפל במטפורמין בכל החולים עם סוכרת מסוג 2, CKD ו-eGFR של לפחות 30 מ”ל/דקה/1.73 מ”ר, יחד עם המלצות על התאמות מינון מבוססות eGFR עבור מטפורמין.
טיפול עם מעכב SGLT2 בעל יתרונות כלייתיים או קרדיווסקולריים מוכחים לכל החולים עם סוכרת מסוג 2
, CKD ו-eGFR של לפחות 20 מ”ל/דקה/1.73 מ”ר. הדו”ח ממליץ על המשך טיפול עם מעכב SGLT2 לאחר תחילתו גם אם ה-eGFR של המטופל יורד מתחת למינימום זה.
טיפול באגוניסט ל-GLP-1 כקו שני לחולים עם סוכרת מסוג 2 ו-CKD שאינם מגיעים ליעד הגליקמי שלהם תחת מטפורמין ומעכבי SGLT2. לבסוף
, יש להשתמש בחומר מקבוצת האנטגוניסטים הלא סטרואידיים לקולטנים למינרלוקורטיקואידים (finerenone) עבור חולים עם סוכרת מסוג 2, CKD ו-eGFR של לפחות 25 מ”ל/דקה/1.73 מ”ר ורמת אשלגן תקינה בסרום.

לכתבה ב-Medscape

למאמר ב- Diabetes Care

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה