גריאטריה

טיפול במשתני לולאה במינון גבוה עלול להביא לעליה בסיכון לתמותה לאחר ניתוח לבבי (מתוך אתר Researchsquare)

מנתונים שפורסמו באתר Researchsquare וטרם עברו סיקור עמיתים עולה כי מתן Furosemide במינון גבוה לאחר ניתוח לבבי מלווה בסיכון מוגבר לתמותה וסיבוכים נוספים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההשפעה של משתני לולאה על הפרוגנוזה לאחר ניתוח לבבי אינה מובנת במלואה.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה שכלל 6,752 חולים לאחר ניתוח לב, אשר סווגו לשתי קבוצות בהתאם למינון היומי הממוצע של Furosemide לאחר ניתוח לבבי: פחות מ-20 מ”ג (קבוצת מינון נמוך, 6,033 חולים) או 20 מ”ג ומעלה (קבוצת מינון גבוה, 719 חולים).

הקבוצות היו דומות מבחינת המינון הכולל של Furosemide, מינון כולל של 200 מ”ג ומעלה, מינון כולל של Furosemide לפי משקל המטופל ומינון יומי ממוצע של 20 מ”ג ומעלה.

התוצאים העיקריים כללו את שיעורי התמותה באשפוז ושיעורי התמותה לאחר שנה אחת מניתוח לבבי. תוצאים משניים כללו משך אשפוז של 14 ימים ומעלה, משך אשפוז ביחידת טיפול נמרץ של 3 ימים ומעלה והנשמה מלאכותית למשך 48 שעות ומעלה. החוקרים לא כללו במחקר חולים מתחת לגיל 18 שנים ללא נתונים אודות משקל הגוף או נתונים חסרים.

מהנתונים עולה כי חולים בזרוע הטיפול במשתני לולאה במינון גבוה נטו להיות מבוגרים יותר ועם מדד מסת גוף גבוה יותר, עם שיעורים גבוהים יותר של סוכרת, מחלת ריאות כרונית, אי-ספיקת לב, אי-ספיקת כליות, עירוי דם, שימוש בוזופרסורים, או ניתוח מסתם. עוד תועדה נטייה לספירה לבנה גבוהה יותר ורמות גבוהות יותר של BUN, קריאטינין, גלוקוז ולקטט בדם.

בקרב חולים בזרוע הטיפול במשתני לולאה במינון גבוה תועד גם טיפול בוזופרסורים ותמיכה נשימתית לאורך פרק זמן ארוך יותר.

מניתוח רב-משתני עלה קשר בין שיעורי תמותה באשפוז ובין המינון היומי הממוצע של Furosemide, מינון יומי ממוצע של 20 מ”ג ומעלה ומינון כולל של 200 מ”ג ומעלה. החוקרים מדווחים על קשר בין שיעורי תמותה גבוהים יותר לאחר שנה אחת ובין מינון כולל של Furosemide ומינון יומי ממוצע של משתני לולאה.

גורמים מנבאים משמעותיים לאשפוז במשך 14 ימים ומעלה בבית החולים, אשפוז במשך 3 ימים ומעלה ביחידת טיפול נמרץ והנשמה מלאכותית למשך 48 שעות ומעלה לאחר ניתוח לבבי כללו את המינון הכולל של משתני לולאה, מינון כולל לפי משקל, מינון יומי ממוצע של 20 מ”ג ומעלה ומינון כולל של 200 מ”ג ומעלה.

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי מינון יומי ממוצע של Furosemide של 20 מ”ג ומעלה לווה בסיכון גבוה יותר משמעותית לתמותה באשפוז בקרב חולים מתחת לגיל 60 שנים או חולים עם מדד מסת גוף של 28 ק”ג/מ2 ומעלה שקיבלו וזופרסורים או עירויי דם, אלו עם אי-ספיקת לב וחולים עם אי-ספיקת לב ללא גודש.

ממצאי המחקר הנוכחי מציעים כי מתן Furosemide במינון גבוה לאחר ניתוח לבבי מלווה בסיכון מוגבר לתמותה וסיבוכים נוספים ולכן יש לנקוט משנה זהירות במתן הטיפול לאוכלוסיית חולים זו.

 

מתוך אתר Researchsquare

 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה