גריאטריה

תוצאות מאכזבות לטיפול באנטרסטו בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור (N Engl J Med)

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר שכלל קרוב ל-5,000 חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל, מהן עולה כי גודל ההשפעה של משלב ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בהשוואה ל-Valsartan להפחתת אשפוזים עקב אי-ספיקת לב או תמותה קרדיווסקולארית לא היה מובהק סטטיסטית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות ההשפעה של טיפול ב-ARNI (Angiotensin Receptor-Neprilysin Inhibition) בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור.

במסגרת המחקר נכללו 4,822 חולים עם אי-ספיקת לב וסיווג NYHA של IIIV, מקטע פליטה של 45% ומעלה, רמות פפטידים נטריאורטיים מוגברות ומחלת לב מבנית. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב- Sacubitril/Valsartanאו Valsartan בלבד. התוצא העיקרי היה משלב של אשפוזים עקב אי-ספיקת לב ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם. עוד בחנו החוקרים את המרכיבים השונים של התוצא העיקרי, כמו גם תוצאים משניים (כולל שינוי בסיווג NYHA, החמרת תפקוד כלייתי ושינוי במדד סיכום קליני לפי KCCQ) ואת בטיחות הטיפול.

החוקרים מדווחים כי אירועים שנכללו תחת הגדרת התוצא העיקרי תועדו ב-526 חולים (894 אירועים) בקבוצת ההתערבות וב-557 חולים (1,009 אירועים) בקבוצת הטיפול ב-Valsartan (יחס שיעורים של 0.87, p=0.06). שיעורי היארעות תמותה עקב מחלות לב וכלי דם עמדו על 8.5% בקבוצת הטיפול ב-ARNI, בהשוואה ל-8.9% בקבוצת הטיפול ב-Valsartan (יחס סיכון של 0.95; רווח בר-סמך 95% של 0.79-1.16); תועדו 690 ו-797 אשפוזים בשל אי-ספיקת לב, בהתאמה (יחס שיעורים של 0.85; רווח בר-סמך 95% של 0.72-1.00).

שיפור במדד NYHA תועד ב-15% מהחולים בקבוצת הטיפול ב-ARNI וב-12.6% מאלו שטופלו ב-Valsartan (יחס סיכויים של 1.45; רווח בר-סמך 95% של 1.13-1.86); החמרת תפקוד כלייתי תועד ב-1.4% ו-2.7% מהחולים, בהתאמה (יחס סיכון של 0.50; רווח בר-סמך 95% של 0.33-0.77).

השינוי הממוצע במדד KCCQ לאחר שמונה חודשים היה גבוה בנקודה אחת (רווח בר-סמך 95% של 0.0-2.1) בקבוצת הטיפול ב-ARNI.

בחולים בקבוצת הטיפול ב-ARNI תועדו שיעורי היארעות גבוהים יותר של תת לחץ דם ואנגיואדמה, עם שיעורי היארעות נמוכים יותר של היפוקלמיה.

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלו רמזים לתועלת אפשרית לטיפול ב-ARNI בחולים עם מקטע פליטה נמוך יותר ובנשים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הטיפול ב- Sacubitril/Valsartan לא הוביל לשיעור נמוך יותר משמעותית של אשפוזים עקב אי-ספיקת לב או שיעורי תמותה עקב מחלות לב וכלי דם בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה של 45% ומעלה.

N Engl J Med 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה