גריאטריה

מערכת שיתון מבוקר עשויה לסייע בשיפור אופן הטיפול במשתנים בחולי אי-ספיקת לב (European Journal of Heart Failure.)

מערכת לצד מיטת המטופל המודדת את תפוקת השתן ומספקת סליין לשמירה על דרגה קבועה של הפחתת נפח עם טיפול במשתני לולאה, עשויה להפיג מעט מהחששות סביב שיתון אגרסיבי בטיפול בחולים עם אי-ספיקת לב חדה ולא-מפוצה, כך עולה מתוצאות מחקר מוקדם קטן, שפורסמו בכתב העת European Journal of Heart Failure.

מחקר TARGET כלל 19 חולים שאושפזו באבחנה עיקרית של החמרת אי-ספיקת לב, עם עדות לגודש למרות טיפול תרופתי סטנדרטי. בכל החולים תועד לחץ דם סיסטולי של לפחות 100 מ”מ כספית, קצב פינוי גלומרולארי משוער בין 25-90 מ”ל/דקה ורמות פפטידים נטריאורטיים מוגברות. המדגם כלל חולים עם מקטע פליטה ירוד ושמור, ועם אי-ספיקת לב על-רקע מקור איסכמי ולא-איסכמי.

החוקרים השוו את התוצאות במהלך לפחות 24 שעות, אל מול טיפול קונבנציונאלי במשתנים במהלך 24 השעות הקודמות והבאות, כאשר החולים שימשו כביקורות של עצמם.

באמצעות מערכת Reprieve, כל אחד מעשרת החולים הראשונים (מדגם TARGET-1) קיבלו Furosemide במינון 40 מ”ג כבולוס תוך-ורידי ולאחר מכן ניתנו נוזלים בהתאם לתפוקת השתן; המערכת הותאמה לאחר מכן למאזן נוזלים שלילי של 100 מ”ל/שעה.

בשני המקרים, מינוני Furosemide הותאמו ע”י הרופאים לשמירה על מאזן נוזלים שלילי. אמנם לא היה פרוטוקול עקבי, אך לרוב ניתן מינון של 10 מ”ג/שעה.

בשני המדגמים, דרגת השיתון שהושגה באמצע תקופת השימוש במערכת הייתה גדולה יותר משמעותית, בהשוואה לתוצאות שהושגו במהלך 24 השעות שקדמו לשימוש במערכת או 24 השעות לאחר מכן. 

במדגם TARGET-1, השימוש במערכת Reprieve לא הוביל למינון גדול יותר של Furosemide, בהשוואה לתקופות שלפני ואחרי השימוש במערכת. עם זאת, במדגם TARGET-2, אשר כלל חולים שקיבלו תחילה תגר Furosemide, ניתן מינון גדול יותר של התרופה במהלך השימוש במערכת Reprieve, בהשוואה לתקופה שלפני או אחרי השימוש במערכת.

החוקרים זיהו השפעה מגנה על הכליות בעקבות שיתון מבוקר. סמני תפקוד כלייתי השתפרו משמעותית במדגמים המשולבים של TARGET-1 ו-TARGET-2 עד לאמצע תקופת השימוש במערכת Reprieve.

במדגם TARGET-2, הפרשת נתרן בשתן עלתה מעט אך באופן לא-מובהק לאחר 6 שעות, אז התייצבה לאורך יתר תקופת השימוש במערכת. חציון הפרשת נתרן לאורך השימוש במערכת Reprieve עמד על 9.7 מילימול/שעה.

החוקרים מדווחים לאורך תקופת השימוש במערכת Reprieve תועד שיפור משמעותי בתסמינים, לחץ וריד ג’וגולארי, לחץ ורידי מרכזי וסמני גודש ריאתי במדגמי TARGET-1 ו-TARGET-2. רמות NT-proBNP לא השתנו משמעותית במהלך תקופה זו.

מהמחקרים עולה כי גישה של שיתון מבוקר עירוי סליין מותאם לפיצוי על כל אובדן נפח עודף מאפשרת הסרת נפח שתן גדול, ללא התפתחות עמידות לשיתון או החמרת תפקוד כלייתי.

European Journal of Heart Failure. Published online May 25, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

  • ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    בנשים עם היסטוריה של מחלת לב תועד קשר בין חשיפה אימהית לחסמי ביתא ובין הסיכון לסיבוכים סביב הלידה, כאשר Labetalol לווה בסיכון הנמוך ביותר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון, בעוד שהממצאים תומכים בהמלצה להימנע משימוש ב-Atenolol. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי ביתא משמשות לעיתים קרובות בזמן הריון, בעיקר בנשים עם מחלת לב. תרופות אלו […]

  • טיפול בוויגובי משפר רמה תפקודית בחולים עם השמנה ואי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    טיפול בוויגובי משפר רמה תפקודית בחולים עם השמנה ואי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    בחולים עם אי-ספיקת לב על-רקע השמנה עם מקטע פליטה שמור, טיפול ב-Semaglutide במינון 2.4 מ”ג (וויגובי) לווה בשיפור גדול יותר במצב התפקודי לפי סיווג NYHA (או New York Heart Association) בהשוואה לפלסבו, כך עולה ממחקרי STEP-HFpEF, שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. החוקרים השלימו ניתוח של נתוני מחקרי STEP-HFpEF ו-STEP-HFpEF DM […]

  • מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    צריכת אלכוהול בהיקף של מעל 12 גרם ביום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הממצאים מצביעים על קשר ליניארי בין היקף צריכת אלכוהול ובין הסיכון לית לחץ דם, כאשר חוזק הקשר היה שונה בין גברים ונשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אלכוהול נקשרה עם […]

  • בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis). החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, […]

  • מחלה הקשורה ל-IgG4 נפוצה וחמורה יותר בגברים (The Lancet Rheumatol)

    מחלה הקשורה ל-IgG4 נפוצה וחמורה יותר בגברים (The Lancet Rheumatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מחלה הקשורה ל-IgG4 (או IgG4-Related Disease) חמורה יותר בקרב גברים, עם רמות ליפאז נמוכות יותר משמעותית ושכיחות גבוהה יותר משמעותית של מעורבות איברים, בהשוואה לנשים. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי שכלל 328 משתתפים (69% גברים) עם אבחנה של מחלה הקשורה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה