האם Ivabradine (קוראלאן) יעילה ובטוחה בחולי לב? (מתוך Am J Cardiol)

מאת ד”ר אולה קראסיק

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון ינואר של כתב העת American Journal of Cardiology עולה כי Ivabradine(קוראלאן) הינה תרופה המורידה קצב לב והנראת בטוחה לשימוש בחולי לב.

התרופה Ivabradine הינה מעכב סלקטיבי של sinoatrial I-f current . התרופה מאושרת על ידי רשות התרופות הארופאית משנת 2005, אך עדיין אינה מאושרת בארצות הברית על ידי ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי).

המחקר הנוכחי השתמש בנתונים ממחקר BEAUTIFUL , אשר כלל מעל 10,000 חולים עם מחלה קורונרית (CAD ). בכל החולים קצב הלב במנוחה היה מעל 60 פעימות בדקה, ואילו מקטע הפליטה של החדר השמאלי (LVEF ) היה נמוך מ-40%. מחצית מהחולים קיבלו טיפול ב-Ivabradine ומחצית בפלצבו. כמעט כל החולים היו מטופלים בחסמי בטא. מתוך המשתתפים במחקר, 840 חולים עברו ניטור של הולטר 24 שעות בתחילת המחקר, לאחר חודש ולאחר 6 חודשים.

* בחולים אשר טופלו בפלצבו לא נמצא הבדל בקצב הלב לאורך 6 חודשים, ואילו בחולים שטופלו ב-Ivabradine קצב הלב הממוצע ירד ב-6.3 פעימות בדקה.

* יותר חולים בקבוצת ה-Ivabradine חוו ברדיקדיה של פחות מ-50 או פחות מ-40 פעימות בדקה מאשר חולים בקבוצת הפלצבו.

* הארעות ברדיקרדיה קיצונית (קצב לב פחות מ-30 פעימות בדקה) במדידת ההולטר האחרונה היתה 1.0% במטופלים ב-Ivabradine ו-0.5% במטופלים בפלצבו בזמן ערות, ו-0.3% ו-1.0% בהתאמה בזמן שינה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי Ivabradine מוריד קצב לב ועם זאת נמצא בטוח לשימוש בחולים עם CAD . על כן ממליצים החוקרים על שילוב של Ivabradine עם חסמי בטא בחולים אלה. יש לציין כי המחקר מומן על ידי חברת Servier , המשווקת Ivabradine .

Am J Cardiol. January, 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

  • ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    בנשים עם היסטוריה של מחלת לב תועד קשר בין חשיפה אימהית לחסמי ביתא ובין הסיכון לסיבוכים סביב הלידה, כאשר Labetalol לווה בסיכון הנמוך ביותר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון, בעוד שהממצאים תומכים בהמלצה להימנע משימוש ב-Atenolol. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי ביתא משמשות לעיתים קרובות בזמן הריון, בעיקר בנשים עם מחלת לב. תרופות אלו […]

  • אנטיביוטיקות חדשות ומוגבלות (U.S. Pharmacist)

    אנטיביוטיקות חדשות ומוגבלות (U.S. Pharmacist)

    בשנים האחרונות, ה-FDA אישר מספר אנטיביוטיקות חדשות למאבק בחיידקים עמידים: סקירה חדשה שפורסמה בירחון U.S. Pharmacist בחנה תרופות אלו המשמשות בעיקר בבתי החולים. יהונתן ניסן משתף את הסקירה בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • טיפול בוויגובי משפר רמה תפקודית בחולים עם השמנה ואי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    טיפול בוויגובי משפר רמה תפקודית בחולים עם השמנה ואי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    בחולים עם אי-ספיקת לב על-רקע השמנה עם מקטע פליטה שמור, טיפול ב-Semaglutide במינון 2.4 מ”ג (וויגובי) לווה בשיפור גדול יותר במצב התפקודי לפי סיווג NYHA (או New York Heart Association) בהשוואה לפלסבו, כך עולה ממחקרי STEP-HFpEF, שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. החוקרים השלימו ניתוח של נתוני מחקרי STEP-HFpEF ו-STEP-HFpEF DM […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה