גריאטריה

עדכון ההנחיות הקנדיות בנוגע לטיפול ב-Dabigatran כנגד פרפור פרוזדורים

חברת CCS (Canadian Cardiovascular Society) פרסמה הנחיות חדשות לטיפול בפרפור פרוזדורים, ובמאמר הצפוי להתפרסם בקרוב יופיעו המלצות ספציפיות בנוגע לאבלציה באמצעות צנתר, וכן המלצות חדשות בנוגע לחלק מהתרופות נוגדות-קרישה ואנטי-אריתמיות החדשות.

לדברי המומחים, שכיחות פרפור פרוזדורים ממשיכה לעלות, אך פיתוח פרוצדורות וטיפולים חדשים הוביל לעדכון ההנחיות הקנדיות, שעודכנו לאחרונה בשנת 2004.

ההמלצות החדשות כוללות התייחסות ל-Dabigatran (פרדקסה), שאושר לאחרונה ע”י ה-FDA למניעת שבץ ותסחיף סיסטמי בחולים עם פרפור פרוזדורים, למרות שהתרופה עדיין אינה מאושרת בקנדה. המטרה בהכללת Dabigatran בהמלצות לשנת 2010 נועדה לפרסם הנחיות עדכניות ככל הניתן, עם התייחסות לתרופות הצפויות להיכנס בקרוב לסל הטיפול האפשרי בחולים אלו.

המומחים מדגישים כי מדובר בהנחיות העדכניות ביותר, כולל המלצות בנוגע לתרופות שעדיין לא אושרו, ולכן יעוכבו עד לאישור התרופות.

בנוסף לשינויים בטיפול, ועידת CCS אימצה שיטה חדשה להערכת האיכות של העדויות הקליניות התומכות בהמלצות השונות. כיום הם נשענים בעיקר על המודל של American College of Chest Physicians ו-World Health Organization. לפי שיטה זו העדויות הקליניות מסווגות לפי איכות נמוכה מאוד, נמוכה, בינונית, או גבוהה.

הטיפול ב- Dabigatran

משרד הבריאות בקנדה אישר את הטיפול ב- Dabigatran למניעת אירוע שבץ ותסחיף סיסטמי בחולים עם פרפור פרוזדורים. המינונים הזמינים הם 150 מ”ג ו-110 מ”ג.

המינון הגבוה עדיף על קומדין ומפחית את הסיכון לשבץ בשיעור גבוה יותר מקומדין, ללא עליה בסיכון לאירועי דמם. מינון של 110 מ”ג דומה במניעת שבץ, אך עם פחות אירועי דמם. לכן, בתלות בסיכון לדימום ולאירוע מוחי, ניתן לפחות במינון הנמוך כאשר מנסים להפחית את הסיכון לדימום. עם זאת, באופן כללי, בהנחיות מנסים להמליץ על המינון הגבוה יותר למרבית החולים.

על-בסיס פרופיל הבטיחות והיעילות, Dabigatran מועדף על קומדין. בסה”כ, מינון של 150 מ”ג עדיף על מינון של 110 מ”ג (עדויות באיכות גבוהה, המלצה מותנית). בחולים עם סיכון נמוך לשבץ (מדד CHADS2 של 1) הטיפול יכלול קומדין או Dabigatran (המלצה חזקה, עדויות באיכות גבוהה). עם זאת, על-בסיס שיקולי סיכון/תועלת בכל מקרה לגופו, אספירין הינו חלופה סבירה (המלצה מותנית, עדויות באיכות בינונית). בחולים עם סיכון בינוני-עד-גבוה לשבץ (מדד CHADS2 של 2 ומעלה), הטיפול יכלול קומדין או Dabigatran (המלצה חזקה, עדויות באיכות גבוהה).

אבלציה באמצעות צנתר

בנוסף לשילוב Dabigatran בהנחיות הקנדיות, המומחים סיפקו הנחיות בנוגע לאבלציה באמצעות צנתר, המומלצת לחולים שנותרים תסמיניים לאחר ניסיון טיפול באנטי-אריתמיות ובמקרים בהם הרצון הוא להביא לבקרת מקצב הלב (Rhythm Control).

במקרים בהם נכשל הטיפול באנטי-אריתמיות, ישנה המלצה מותנית לשקול אבלציה באמצעות צנתר. ההמלצה מבוססת על חולים עם מחלת לב קלה-עד-בינונית ומיועדת למצבים בהם הלב תקין, מבחינה מבנית, ועם כישלון טיפול תרופתי. ההנחיות האירופאית די דומות להנחיות אלו.

בנוגע למולטאק (Dronedarone), קו טיפול ראשון, החוקרים טוענים כי התרופה החדשה נסבלת היטב עם פרופיל תופעות לוואי טוב יותר מ-Amiodarone.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה