גריאטריה

חולים עם גלאוקומה אקספוליאטיבית עלולים לסבול מירידה בשמיעה (מתוך כנס American Association of Otolaryngology-Head and Neck Surgery Foundation)

מאת ד”ר בן פודה שקד

ממחקר חדש אשר הוצג בכנס השנתי של ה-American Academy of Otolaryngology-Head and Neck Surgery Foundation עולה כי חולים עם גלאוקומה קשקשית (Exfoliative glaucoma, XFG) מצויים בסיכון גבוה יותר לסבול מירידה בשמיעה בהשוואה לחולים עם גלאוקומה רחבת-זווית ראשונית.

החוקרים מצאו כי תגובות אודיטוריות פתולוגיות של גזע המח היו שכיחות פי 4 בחולים עם גלאוקומה מסוג XFG בהשוואה לאלו עם גלאוקומה רחבת-זווית ראשונית (Primary open-angle glaucoma, POAG). בנוסף, הספים האודיטוריים היו אף הם מוגברים באלו הראשונים, ולא בחולים עם POAG.

החוקרים מסבירים כי גלאוקומה אקספוליאטיבית נגרמת כתוצאה ממשקעים פיברילוגרנולאריים אשר חוסמים באופן מכני את יציאת מי הלשכה הקדמית של העין, דבר המוביל לעלייה בלחץ התוך עיני (Intraocular pressure, IOP). הם מציינים כי חולים עם גלאוקומה אקספוליאטיבית נבדלים מאלו עם POAG בכך שהלחץ התוך עיני גבוה יותר ואובדן שדה הראייה הוא רב יותר.

עם זאת, מוסיפים החוקרים, האקספוליאציה הינה למעשה מצב סיסטמי אשר מערב בעיקר את העין, וקשור בשינויים בממברנת הבסיס בתאי אפיתל בגוף כולו. לדבריהם, ביקשו במחקרם זה לבחון את המסלול האודיטורי בכדי לאתר פגיעה תפקודית אפשרית אשר עשויה לתמוך בטיבה הסיסטמי של האקספוליאציה.

לשם כך, סקרו החוקרים הערכות אודיולוגיות של 110 חולים עם גלאוקומה מסוג XFG ו-85 חולים עם גלאוקומה מסוג POAG (גיל ממוצע 66 שנים, טווח 50-70 שנים). הם מדווחים כי פרק הזמן של העברת התגובה האודיטורית מגזע המוח היה חריג ב-78% מחולי ה-XFG וב-22% מחולי ה-POAG. קשר מובהק זה נותר גם לאחר תקנון לגיל החולה ומינו, סוכרת, לחץ עורקי, מחלת לב כלילית, כולסטרול והיסטוריה של שבץ מוחי (OR, 4.36; p<0.001).

בקבוצת ה-XFG, נמצא כי חולים עם תגובה אודיטורית חריגה של גזע המוח הראו סף גבוה משמעותית בתדירויות 0.25, 4.0 ו-8.0 kHz וכן ב-pure-tone average ב-0.5, 1.0, 2.0, 4.0 ו-8.0 kHz בהשוואה לאלו עם תגובות תקינות של גזע המוח. לעומת זאת, בקבוצת ה-POAG, לא נצפה הבדל משמעותי עבור כל סף שהוא.

לדברי החוקרים, סריקות תהודה מגנטית מוחיות של החולים עם תגובות אודיטוריות פתולוגיות של גזע המוח היו תקינות. הם מסכמים כי התגובות החריגות, יחד עם הירידה בשמיעה שהוכחה במסגרת מחקרם זה, הינן אינדיקטיביות לשינויים הקשורים בגלאוקומה מסוג XFG במערכת העצבים המרכזית האודיטורית, או לחילופין לפעילות מרכזית שונה בשל שינויים ב-output של הפריפריה האודיטורית- השבלול.

מתוך הכנס השנתי של ה-American Academy of Otolaryngology-Head and Neck Surgery Foundation אשר נערך בבוסטון בחודש ספטמבר 2010.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת של אג'ובי להקלה על צעירים עם מיגרנה אפיזודית (מתוך הודעת חברת טבע)

    עדויות חדשות תומכות בתועלת של אג'ובי להקלה על צעירים עם מיגרנה אפיזודית (מתוך הודעת חברת טבע)

    מתוצאות מחקר חדש בשלב 3 עולה כי לאג’ובי (Fremanzeumab) יעילות משמעותית בטיפול בילדים ומתבגרים עם מיגרנה אפיזודית, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת טבע המייצרת את התרופה. מחקר SPACE הינו מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפל-סמיות, להערכת יעילות אג’ובי, אשר כלל 235 משתתפים בגילאי 6-17 שנים. המחקר ענה על תוצא הסיום העיקרי והדגים יעילות עדיפה של אג’ובי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה