גנטיקה

תוצאות מאכזבות ל-Crenezumab לטיפול במחלת אלצהיימר (JAMA Netw Open)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למרות ש- Crenezumab נסבל היטב, הטיפול המכוון כנגד עמילואיד לא האט את ההידרדרות הקלינית בחולים עם מחלת אלצהיימר.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הבטיחות והיעילות של Crenezumab, נוגדן הומאני חד-שבטי כנגד Beta-Amyloid Oligomers בחולים עם מחלת אלצהיימר מוקדמת.

החוקרים השלימו שני מחקרים בשלב 3, רב-מרכזיים, אקראיים, כפלי-סמיות, כאשר Crenezumab ניתן בשנת 2016 ו-2017. המחקר הראשון כלל 194 אתרים ב-20 מדינות עם 3,736 משתתפים והמחקר השני כלל 209 אתרים ב-27 מדינות עם 3,664 משתתפים. שני המחקרים כללו חולים בגילאי 50-85 שנים עם מחלת אלצהיימר בשלב מוקדם.

במחקר הראשון הוצאו מניתוח הנתונים 2,923 משתתפים ובמחקר השני הוצאו 2,858 חולים. לאור זאת, נותרו 813 משתתפים במדגם הראשון ו-806 חולים במדגם השני, אשר חולקו באקראי ביחס 1:1 לקבלת Crenezumab או פלסבו.

התוצא העיקרי של המחקר היה השינוי מתחילת המחקר עד לאחר 105 שבועות במדד Clinical Dementia Rating-Sum of Boxes (או CDR-SB).

הניתוח הסופי כלל 404 משתתפים שטופלו ב- Crenezumab ו-409 חולים בזרוע הפלסבו במחקר הראשון (גיל ממוצע של 70.7 שנים) ו-407 חולים שטופלו ב- Crenezumab ו-399 חולים בזרוע הפלסבו במחקר השני (גיל ממוצע של 70.9 שנים).

בקרב המשתתפים במחקר הראשון, ההבדל בשינוי הממוצע במדד CDR-SB מתחילת המחקר ועד לאחר 105 שבועות עמד על 0.17- (רווח בר-סמך 95% של 0.86- עד 0.53). במחקר השני, השינוי הממוצע עמד על 1.30 (רווח בר-סמך 95% של 0.00-0.26) לאחר 77 שבועות.

שני המחקרים הופסקו לאחר ניתוח ביניים שמצא כי לא סביר כי המחקר יענה על התוצא העיקרי.

החוקרים מדווחים כי בהשוואה למחקרים קודמים, לא תועדו סוגיות בטיחות חדשות וממצאים חריגים בהדמיה עם בצקות היו נדירים, זמניים וקלים.

לסיכום, הממצאים מעידים על הבדלים קטנים ולא-עקביים בין זרועות הטיפול בשני המחקרים ואלו אינם תומכים בתועלת של Crenezumab לטיפול בחולים עם מחלת אלצהיימר בשלב מוקדם.

 

JAMA Netw Open, 2022

 

לידיעה ב-Healio

 

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית ממארת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העומס הפסיכולוגי של מלנומה עורית עשוי להשפיע על מכלול הטיפול בחולים, כולל היענות לטיפול, סיכויי הישנות ותמותה. עם זאת, אין נתונים רבים אודות השכיחות וגורמי הסיכון לחרדה ודיכאון באוכלוסיית […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה