גנטיקה

הסיכון להישנות פרכוסים בילדים תלוי בגיל אבחנת אפילפסיה (Epilepsy & Behavior)

 במאמר שפורסם בכתב העת Epilepsy & Behavior מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בילדים עם אפילפסיה המפסיקים טיפול בנוגדי-פרכוס, הסיכון להישנות פרכוסים היה גבוה יותר באלו שהיו צעירים יותר בעת אבחנת אפילפסיה.

 ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אפילפסיה הינה הפרעה מאוד הטרוגנית והמאפיינים הקליניים, הדמייתיים וחומרת המחלה והטיפול משתנים מחולה לחולה. בנוסף, חיזוי הסיכון להישנות פרכוסים לאחר הפסקת טיפול בנוגדי-פרכוס מהווה אתגר לא פשוט.

 החוקרים ביקשו לזהות גורמים המנבאים הישנות פרכוסים וחישבו את שיעור ההישנויות ובחנו את התוצאות בטווח הארוך בילדים עם אפילפסיה אשר הפסיקו את הטיפול בנוגדי-פרכוס.

 המחקר הרטרוספקטיבי כלל 269 ילדים ללא-פרכוס (58.4% בנים; גיל ממוצע באבחנת פרכוס ראשון של 5.5 שנים), במרכז שלישוני, אשר טופלו בין ינואר 2010 ועד יוני 2020. כל המשתתפים אובחנו עם אפילפסיה לפני גיל 18 שנים, הפסיקו את הטיפול בנוגדי-פרכוס והיו במעקב לאורך לפחות 18 חודשים לאחר הפסקת הטיפול התרופתי. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת גורמי סיכון להישנות פרכוסים.

 הילדים היו במעקב לאורך חציון של 46 חודשים לאחר הפסקת טיפול בנוגדי-פרכוס, כאשר ב-90 ילדים (33.5%) תועדה הישנות פרכוס (חציון מרווח זמן עד להישנות של 8 חודשים). מבין 90 ילדים אלו, הישנות פרכוס תועדה לאחר חודש אחד ב-16.7%, הישנות לאחר שישה חודשים תועדה הישנות ב-45.6%, לאחר שנה אחת שיעורי הישנות עמדו על 62.2%, לאחר שנתיים שיעורי ההישנות עמדו על 74.4% ולאחר חמש שנים תועדו שיעורי הישנות של 94.4%.

 החוקרים מצאו כי גיל בעת פרכוס ראשון, גיל בעת אבחנת אפילפסיה, ליקוי אינטלקטואלי, ממצאי EEG לאחר הפסקת טיפול בנוגדי-פרכוס, משך הזמן בו הופחת מינון הטיפול בנוגדי-פרכוס ומספר הפרכוסים תחת טיפול בנוגדי-פרכוס היו גורמים משמעותיים לחיזוי הישנות פרכוסים בניתוח חד-משתני.

 עם זאת, בניתוח רב-משתני, גיל בעת פרכוס ראשון, ליקוי אינטלקטואלי ומשך הזמן בו הופחת הטיפול בנוגדי-פרכוס לא נותרו עוד קשורים באופן מובהק סטטיסטית עם הסיכון להישנות פרכוס, אך שלושת הגורמים האחרים ניבאו הישנות פרכוס.

 יתרה מזאת, ב-93% מהילדים שחידשו טיפול מונותרפי שב האיזון ורק 6.7% מהילדים נדרשו לפחות לשתי תרופות נוגדות-פרכוס למניעת הישנות פרכוסים.

 החוקרים סבורים כי ממצאים אלו עשויים לסייע לרופאים לחזות את הסיכון להישנות פרכוסים לאחר הפסקת טיפול בנוגדי-פרכוס בילדים.

 

Epilepsy & Behavior 2022

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Donanemab, תכשיר כנגד-עמילואיד, הניתן פעם כעירוי תוך-ורידי אחת לחודש למבוגרים עם מחלת אלצהיימר תסמינית בשלב מוקדם, כולל ליקוי קוגניטיבי קל או דמנציה קלה עם הוכחה פתולוגית לעמילואיד. המומחים מסבירים כי Donanemab אחת לחודש הינו הטיפול הראשון והיחיד כנגד נגעי עמילואיד עם הוכחות התומכות […]

  • האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    בחולים עם מיגרנה שהחליפו מטיפול פומי בטריפטנים לטיפול ב- Ubrogepant (אוברלוי) דווח על תוצאות טובות יותר, בהשוואה לחולים שבחרו להחליף לתכשיר אחר ממשפחת טריפטנים, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מרבית ההנחיות לטיפול בארצות הברית ממליצות כי חולים ינסו לפחות שני טריפטנים שונים לפני נסיון […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה