גנטיקה

מנהל המזון והתרופות האמריקאי קובע כי אין מקום לאזהרה מפני סיכון מוגבר לממאירות על-רקע צריכת קפה (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administrator) קובע כי הדרישה להוספת אזהרה מפני מחלות ממאירות עקב צריכת קפה, כפי שהוצע במדינת קליפורניה, תוביל להטעיית צרכנים יותר מאשר לעדכונם בנושא. מהסוכנות נמסר כי מהעדויות הנוכחיות עולה כי צריכת קפה אינה מעלה משמעותית את הסיכון לממאירויות.

במדינת קליפורניה, Proposition 65 קובעת כי ייתכן ויש מקום להוספת אזהרה מפני מחלות ממאירות למוצרי קפה הנמכרים במדינה. האזהרה המוצעת זכתה לכותרות באפריל ומאי, כאשר שופט בלוס אנג’לס קבע כי חברות קפה דוגמת סטארבקס לא הצליחו להוכיח כי קפה אינו מעלה את הסיכון לממאירות, כהכנה לקראת יישום האזהרה.

על-פי הרשויות בקליפורניה, הכימיקאל אקרילאמיד, המיוצר במהלך קליית פולי קפה, הוא המקור לחשש מפני ממאירויות, לאחר שקבעו כי מדובר בקרצינוגן אפשרי לבני אדם.  עם זאת, מנהל המזון והתרופות האמריקאי אינו תומך בהשערה זה, בטענה כי אקרילאמיד נוצר במהלך בישול בחום גבוה של מזונות רבים. הם מציינים כי אקרילאמיד במינונים גבוהים נקשר עם מחלות ממאירות בבעלי חיים, אך לא מדובר בגורם סיכון משמעותי בבני אדם.

הסוכנות עשויה להתערב במידה ובקליפורניה ידרשו תוספת אזהרה מפני ממאירות למוצרי קפה. דבר זה עשוי להיות מוצדק מאחר וחלק מהאחריות של הסוכנות הוא להבטיח כי תוויות מזון אינן כוללות הצהרות שגויות או מטעות אודות בטיחות המזון.

מחקרים קודמים תומכים בעמדת מנהל המזון והתרופות האמריקאי, שכן יש עדויות משמעותיות ועקביות לפיהן במבוגרים בריאים, צריכת קפה מתונה אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות כרוניות מג’וריות, דוגמת סרטן, או תמותה מוקדמת. יתרה מזאת, חלק מהעדויות הציעו כי צריכת קפה עשויה להפחית את הסיכון לממאירויות מסוימות.

מאז גילוי אקרילאמיד במזונות בשנת 2002, הסוכנות השלימה מחקר רעלים ופרסמה הנחיות לתעשיה אודות הפחתת ייצור אקרילאמיד במהלך הכנת מוצרי מזון. לאור השכיחות הגבוהה של אקרילאמיד במזונות, לא ניתן למנוע לחלוטין חשיפה למרכיב זה. ההמלצה הטובה ביותר של הסוכנות בהיבט זה היא להקפיד על תזונה בריאה, עם דגש על פירות, ירקות, דגנים מלאים, מוצרי חלב דל-שומן או ללא-שומן ולהגביל צריכת שומן רווי, שומן טרנאס, מלח ותוספי סוכר.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה