גנטיקה

גישות חדשות לשיפור דיונים אודות חולים הנוטים למות (מתוך כנס מטעם ה-AAHPM)

התערבות הכוללת הכשרת רופאים, מערכת לזיהוי חולים הנוטים למות ומערכת התראות של רשומות רפואיות ממוחשבות הובילו לעליה בהיקף הדיונים בנושאי חולים הנוטים למות וניהול שיחות אלו בשלב מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגות במהלך כנס מטעם ה-American Academy of Hospice and Palliative Medicine.

לשיפור איכות מועד ביצוע השיחות הקריטיות בנושאים הנוגעים לחולים הנוטים למות, החוקרים ערכו סקירה שיטתית בשנת 2012. הם סקרו את הספרות הרפואית אחר מידע אודות כשלון המערכות בביצוע דיונים אלו ואת הגישות הטובות ביותר להבטחת קיום השיחות הללו ברגעים הקריטיים.

החוקרים פיתחו את תכנית Serious Illness Care Program, שכללה הכשרה בת שעתיים וחצי של רופאים, בהנחיית מומחים לטיפול פליאטיבי. באשר לאופן השימוש הנכון בתכנית Serious Illness Conversation Guide, שנועדה לעודד דיונים בנושאים אלו.

המחקר כלל 90 רופאים, 48 חולקו באקראי לקבוצת התערבות ו-43 לקבוצת ביקורת. חולים הנוטים למות זוהו על-בסיס תשובה שלילית של הרופא המטפל לשאלה אם יופתיע כי החולה ימות עד לתום השנה הקרובה.

כמעט כל הרופאים בקבוצת ההתערבות (97%) שנעזרו בהנחיות לביצוע השיחות מצאו כי מדובר בכלי מקובל; 70% מהרופאים דיווחו כי היו מעוניינים כי מערכת הבריאות שלהם תשתמש בתכנית ההנחיה. מערכת תזכורות לדיונים באשר לטיפול בחולה הנוטה למות הובילו לדיונים ב-90% מחולי היעד בתוך שני ביקורים.

שכיחות בנושאי החולה הנוטה למות אירעו ב-92.5% מהחולים בקבוצת ההתערבות לעומת 76% מאלו בקבוצת הביקורת. ההתערבות הובילה לדיונים רבים יותר ובשלב מוקדם יותר.

בממוצע, השייחות נערכו כשלושה חודשים מוקדם יותר, כחמישה חודשים לפני המוות, בקבוצת ההתערבות. סקירה של תיעודי הדיונים ברשומות הרפואיות הצביעה עוד כי איכות הדיונים הייתה טובה יותר בקבוצת ההתערבות.

באשר להשפעה של השיחות על החולים, החוקרים מצאו כי שבוע לאחר השיחה, רמת החרדה של המטופלים פחתה במחצית. תוצאות דומות תועדו באשר לדיכאון בקרב המטופלים.

86% מהמטופלים מצאו כי השיחות מועילות, כאשר שני-שליש דיווחו כי בעקבות השיחות נקטו בפעולות מסוימות, דוגמת שינוי צוואה או תכנון לוויה. החולים דיוחו גם על שיחות טובות יותר עם בני משפחתם ורופאים.

מתוך כנס מטעם ה-AAHPM

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה