גנטיקה

ההשפעה של שימוש במריחואנה על התפקוד הקוגניטיבי בגיל העמידה (JAMA Intern Med)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי חשיפה קודמת למריחואנה מלווה בזיכרון מילולי גרוע יותר, אך אינה משפיעה על תחומים אחרים של התפקוד הקוגניטיבי.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין חשיפה מצטברת במהלך החיים למריחואנה ובין תפקוד קוגניטיבי בגיל העמידה.

החוקרים התבססו על נתונים ממחקר CARDIA (Coronary Artery Risk Development in Young Adults), עוקבה של 5,115 גברים ונשים בגילאי 18-30 שנים בתחילת המחקר, בתקופה שבין 25 במרץ, 1985, ועד 7 ביוני, 1986 (שנה 0), והיו במעקב במשך עד 25  שנים בין 7 ביוני, 1986, ועד 31 באוגוסט, 2011, להערכת חשיפה מצטברת למריחואנה לאורך שנים באמצעות מדדים חוזרים ולבחינת הקשר עם תפקוד קוגניטיבי לאחר 25 שנים.

החוקרים בחנו שלושה מדדי תפקוד קוגניטיבי לאחר 25 שנים, באמצעות מבחני Rey Auditory Verbal Learning (זיכרון מילולי), Digit Symbol Substitution Test (מהירות עיבוד) ומבחן Stroop Interference Test (תפקוד ניהולי).

מבין 3,385 משתתפים עם נתונים זמינים אודות התפקוד הקוגניטיבי לאחר 25 שנים, 2,852 (84.3%) דיווחו על חשיפה קודמת למריחואנה, אך רק 392 (11.6%) המשיכו להשתמש במריחואנה בגיל העמידה. שימוש נוכחי במריחואנה לווה בזיכרון מילולי ומהירות עיבוד גרועים יותר; חשיפה מצטברת במהלך החיים נקשרה עם תוצאות פחות טובות בשלושת התחומים הקוגניטיביים. לאחר הוצאת משתמשים בהווה במריחואנה, ותקנון לערפלנים אפשריים, החוקרים מצאו כי חשיפה מצטברת למריחואנה במהלך החיים נותרה קשורה באופן מובהק עם זיכרון מילולי גרוע יותר. לכל חמש שנות חשיפה קודמת, הזיכרון המילולי היה גרוע יותר ב-0.13 יחידות מתוקנות, צמקביל לממוצע של 1-2 משתמשים שזכרו מילה אחת פחות מתוך רשימה של 15 מילים, עבור כל חמש שנות שימוש. לאחר תקנון, החוקרים לא מצאו קשר עם התפקוד הניהולי או מהירות עיבוד.

לסיכום, מהנתונים עולה קשר בין חשיפה קודמת למריחואנה ובין זיכרון מילולי גרוע יותר, אך ללא השפעה על תחומים אחרים של התפקוד הקוגניטיבי.

JAMA Intern Med. Published online February 01, 2016

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה