גנטיקה

האם הקפדה על ארוחת בוקר מגנה מפני אירועים מוחיים? (Stroke)

ארוחת בוקר כל יום עשויה לסייע במניעת אירועים מוחיים, בפרט דימומים מוחיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש ינואר בכתב העת Stroke.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין ארוחת בוקר ובין הסיכון למחלות לב וכלי דם, כולל אירועים מוחיים, בקרב אסייאתים, אינו-ידוע. כעת הם ביקשו לבחון באופו פרוספקטיבי אם ויתור על ארוחת בוקר מלווה בסיכון מוגבר לאירועים מוחיים ומחלת לב כלילית באוכלוסיה הכללית ביפן.

מדגם המחקר כלל כ-82,000 משתתפים (38,676 גברים ו-44,096 נשים) בגילאי 45-74 שנים, ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם או ממאירות, היו במעקב משנת 1995 עד 2010. המשתתפים סווגו לכאלו שאכלו ארוחת בוקר עד פעמיים בשבוע, אלו שאכלו ארוחת בוקר 3-4 פעמים בשבוע, 5-6 פעמים בשבוע או בכל ימות השבוע. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת יחס הסיכון למחלות לב וכלי דם.

במהלך מעקב של למעלה ממיליון שנות-אדם החוקרים תיעדו 4,642 מקרים, כולל 3,772 אירועים מוחיים (1,051 דימומים מוחיים, 417 דימומים תת-עכבישיים ו-2,286 אוטמים מוחיים) ו-870 מקרי מחלת לב כלילית. מניתוח רב-משתנים עלה כי באלו שלא אכלו כלל ארוחת בוקר במהלך השבוע, בהשוואה לאלו שאכלו ארוחת בוקר כל יום תועד יחס סיכון של 1.14 לכלל אירועי מחלת לב וכלי דם, 1.18 לכלל סוגי האירועים המוחיים ו-1.36 לדימומים מוחיים. תוצאות דומות תועדו לאחר שהוציאו מהניתוח אירועים קרדיווסקולאריים מוקדמים.

החוקרים לא זיהו קשר בין תדירות ארוחת בוקר ובין הסיכון למחלת לב כלילית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי תדירות צריכת ארוחת בוקר בכל שבוע קשור בקשר שלילי עם הסיכון לאירועים מוחיים, בעיקר דימומים מוחיים ביפנים, מכאן עולה ארוחת בוקר כל יום עשויה לסייע במניעת אירועים מוחיים.

Stroke. Published online January 5, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה