גנטיקה

הבדלים מגדריים בשימוש ובתועלת של Dabigatran לטיפול בפרפור פרוזדורים (Circ Cardiovasc Qual Outcomes)

במאמר שפורסם בכתב העת Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי קיימים הבדלים מגדריים בתועלת, מינון ובטיחות השימוש ב-Dabigatran (פרדקסה) בחולים עם פרפור פרוזדורים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במחקר RE-LY נמצא כי טיפול ב- Dabigatran במינון 150 מ”ג, פעמיים ביום, הינו טיפול יעיל יותר במניעת אירועים מוחיים בהשוואה לקומדין, בעוד שטיפול במינון 110 מ”ג, פעמיים ביום, מלווה בסיכון מופחת לדימום. הם מוסיפים כי בנשים מעל גיל 75 שנים עם פרפור פרוזדורים סיכון גבוה יותר לאירועים מוחיים, בהשוואה לגברים. עם זאת, המחקר כלל פחות נשים מגברים ועלתה השאלה אם ניתן להכליל את הממצאים לנשים.

מדובר במחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסיה שכלל למעלה מ-63,000 חולים מקנדה עם פרפור פרוזדורים. מהנתונים עולה כי בנשים תועד סיכון מוגבר לאירועים מוחיים בתחילת המחקר, עם סיכון מופחת לדימום בהשוואה לגברים. למרות שבקרב גברים שטופלו ב- Dabigatran תועד סיכון נמוך משמעותית לדימום בהשוואה לגברים שטופלו בקומדין, הקשר בין Dabigatran לעומת קומדין לא תואר בנשים.

בנשים שטופלו ב- Dabigatran במינון 150 מ”ג, פעמיים ביום, לא תועדה מגמה של סיכון מופחת לאירועים מוחיים, בהשוואה לנשים שטופלו בקומדין (יחס סיכון של 0.79). עם זאת, 65% מהנשים שטופלו ב- Dabigatran ניפקו את המרשמים לטיפול במינון נמוך (110 מ”ג, פעמיים  ביום).

בקנדה, שני המינונים הללו של Dabigatran מאושרים לשימוש. למרות שהמינון של 150 מ”ג אושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי, מינון של 110 מ”ג לא אושר ע”י הסוכנות. לפחות בקנדה, ההנחיה היא להשתמש במינון הגבוה ככל הניתן בנשים, מאחר ומציע הגנה טובה יותר מפני אירועים מוחיים, עם סיכון דומה לדימום. כמו כן, מנתונים קודמים עלה סיכון מוגבר לאוטם שריר הלב עם Dabigatran בהשוואה לקומדין, ממצאים שלא תוארו במחקר הנוכחי.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא, בעיקר מחקרים שיכללו מספר רב יותר של נשים. למין המטופלים השפעה חשובה על מערכת הלב וכלי הדם ויש להכיר במשתנה חשוב זה במסגרת מחקרים רפואיים.

Circ Cardiovasc Qual Outcomes 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה