גנטיקה

ממצאים חדשים מבססים את מעמדו של pembrolizumab (קיטרודה) כטיפול הבחירה למלנומה עמידה ל-ipilimumab (יירבוי) (LANCET ONCOLOGY)

חוקרים המפרסמים החודש את מאמרם ב-LANCET ONCOLOGY טוענים שממצאי המחקר מצביעים על כך שהטיפול באמצעות pembrolizumab (קיטרודה, MSD) במלנומה לאחר כשלון טיפול ב-ipilimumab (יירבוי, BMS) אמור להוות את טיפול הבחירה.

ברקע מסבירים החוקרים כי למטופלים עם מלנומה שהתקדמה על אף טיפול באיפלימומאב ושהם עם מוטציה חיובית ( BRAF(V600 , ולאחר טיפול בחוסמי BRAF או MEK או שניהם – יש מעט אפשרויות טיפול נוספות. החוקרים העריכו את היעילות והבטיחות של שני מינונים של פמברוליזומאב אל מול בחירת כימותרפיה כלשהי ע”י הרופא המטפל החוקר, במטופלים עם מלנומה עיקשת לאיפלימומאב.

החוקרים ביצעו מחקר שלב 2 של מטופלים בגיל 18 ומעלה מ-73 בתי חולים, מרפאות ומרכזים רפואיים אקדמיים ב-12 מדינות אשר מחלתם התקדמה בתוך 24 שבועות או יותר של טיפול בשתי מנות או יותר עם איפילימומאב , ובמידה והיו עם מוטציה חיובית של ( BRAF(V600 , טיפול קודם עם חוסמי BRAF או MEK או שניהם.

המטופלים היו צריכים להיות עם פתרון לכל תופעות הלואי של איפילימומאב בדרגת חומרה 0-1 ופרדניסון 10 מ”ג ליום או פחות למשך שבועיים לפחות, ועם סטטוס תפקודי לפי סולם ECOG של 0 או 1, ולפחות נגע מדיד אחד בכדי להיכלל במחקר.

בוצעה הקצאה אקראית תוך שימוש במערכת קול אינטראקטיבית ביחס של 1:1:1 לקבלת פמברוליזומאב 2 מ”ג/ק”ג או 10 מ”ג/ק”ג מידי 3 שבועות, או טיפול כימותרפי ע”פ בחירת הרופא החוקר (פקליטקסל+קרבופלטין, פקליטקסל, קרבופלטין, דאקאבאזין או טמוזולומיד פומי) .

ההקצאה רובדה ע”י סטטוס תפקודי לפי ECOG,  ריכוזי דהידרוגנז לקטאט , וסטטוס מוטציית ( BRAFV600 )  .  הקצאת הטיפול האינדיבידואלי בין פמברוזילומאב והכמותרפיה הייתה בפרוטקול פתוח תווית, אך החוקרים והמטופלים לא היו מודעים למינוני הפמבוליזומאב שקיבלו. יעד המחקר המרכזי היה הישרדות ללא התקדמות מחלה בשלב אנליזת הביניים שהוגדרה מראש באוכלוסייה ע”פ פרוטוקול כוונה לטפל.  המחקר נסגר לגיוס מטופלים חדשים אך ממשיך במעקב אחר המטופלים.

החוקרים מדווחים כי בין 30/11/2012 ועד 13/11/2013 גוייסו 540 מטופלים.  180 הוקצו באקראי לקבלת פמברוליזומאב 2 מ”ג/ק”ג, 181 במינון 10 מ”ג/ק”ג ו-179 כימותרפיה.

על בסיס 410 אירועים של הישרדות ללא התקדמות מחלה, נמצא שההישרדות ללא התקדמות מחלה השתפרה במטופלים שהוקצו לפמברוזילומאב 2 מ”ג/ק”ג (סיכון יחסי של 0.57, בטווח 0.45-0.73, p<0·0001) ובאלו שהוקצו לפמברוליזומאב 10 מ”ג/ק”ג (סיכון יחסי 0.5, בטווח 0.39-0.64 , p<0·0001) , בהשוואה לאלה שהוקצו לכימותרפיה.

שיעור ההישרדות ללא התקדמות מחלה לאחר 6 חודשים היה 34% (בטווח 27-42%) בקבוצת פמוברוליזומאב 2 מ”ג/ק”ג ושל 38% (בטווח 31-45%) במינון של 10 מ”ג/ק”ג, ושל 16% (בטווח 10-22%) בקבוצת הכימותרפיה.

תופעות לוואי בדרגות 3-4 הופיעו ב-11% מהמטופלים בפמברוליזומאב 2 מ”ג/ק”ג ו-14% במטופלים במינון 10 מ”ג/ק”ג ו-26% בקבוצת הכימותרפיה.

תופעת הלוואי הנפוצה ביותר בדרגות חומרה 3-4 בקבוצת הפמברוליזומאב היו עייפות (כ-1%) בהשוואה ל-5% בקבוצת הכימותרפיה.

תופעות לוואי נוספות בדרגת 3-4 כללו בצקות ומיאלגיה (1% ) במטופלי פמברוליזומאב 2 מ”ג/ק”ג ושלשול, תאבון ירוד, היפונטרמיה ודלקת ריאות (כ-1%) במטופלי פמברוליזומאב 10 מ”ג/ק”ג. בקבוצת הכימותרפיה התופעות השכיחות היו אנמיה (5%) , עייפות (5%) ונויטרופניה ולאוקופניה (4%) .

החוקרים מסכמים כי ממצאים אלה מבססים את פמברוליזומאב כטיפול הבחירה החדש במלנומה עמידה לאיפלימומואב.

Lancet Oncol.2015 Aug;16(8):908-18

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד סקירה מועדפת ל- Crinecerfont לטיפול בהיפרפלזיה מולדת של האדרנל (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד סקירה מועדפת ל- Crinecerfont לטיפול בהיפרפלזיה מולדת של האדרנל (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק מעמד סקירה מועדפת (Priority Review) לבחינת שתי בקשות להערכת Crinecerfont לטיפול במקרים של היפרפלזיה מולדת של האדרנל (Congenital Adrenal Hyperplasia). הטיפול ב- Crinecerfont קיבל בעבר מעמד של תרופה יתומה ממנהל המזון והתרופות האמריקאי במרץ 2019. מנתונים משני מחקרים שפורסמו בעבר עולה כי Crinecerfont, תכשיר סלקטיבי המכוון […]

  • מגמות הישרדות חולים עם NSCLC גרורתי לפני ואחרי אישור שימוש בטיפול אימונותרפי (Cancer)

    מגמות הישרדות חולים עם NSCLC גרורתי לפני ואחרי אישור שימוש בטיפול אימונותרפי (Cancer)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי בעקבות אישור טיפול אימונותרפי בארצות הברית חל שיפור בשיעורי הישרדות חולים עם אבחנה של סרטן ריאות גרורתי מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer). בשנת 2015, מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Nivolumab כתכשיר אימונותרפי ראשון לטיפול בחולים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC. […]

  • גן חדש למחלת הפרקינסון (EAN 2024)

    גן חדש למחלת הפרקינסון (EAN 2024)

    גן חדש למחלת פרקינסון בגיל מוקדם זוהה, תגלית שמומחים מאמינים כי תהיה לה השלכות קליניות חשובות בעתיד הלא רחוק, כך עולה מכנס האקדמיה האירופאית לנוירולוגיה 2024

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית ממארת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העומס הפסיכולוגי של מלנומה עורית עשוי להשפיע על מכלול הטיפול בחולים, כולל היענות לטיפול, סיכויי הישנות ותמותה. עם זאת, אין נתונים רבים אודות השכיחות וגורמי הסיכון לחרדה ודיכאון באוכלוסיית […]

  • האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    בחולים עם מלנומה בשלב III לאחר התערבות ניתוחית, טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib הפחית את הסיכון לתמותה בהיקף של 20% לעומת פלסבו, אם כי התועלת ההישרדות הכוללת לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. בחולים עם מוטציית BRAF V600E הטיפול המשולב הפחית את הסיכון […]

  • תוצאות מאכזבות ל-Trilaciclib לטיפול בסרטן שד גרורתי שלילי לקולטנים להורמונים (מתוך הודעת חברת G1 Therapeutics)

    תוצאות מאכזבות ל-Trilaciclib לטיפול בסרטן שד גרורתי שלילי לקולטנים להורמונים (מתוך הודעת חברת G1 Therapeutics)

    הוספת Trilaciclib לטיפול כימותרפי לא הובילה לשיפור הישרדות כוללת בנשים עם סרטן שד גרורתי שלילי לשלושת הקולטנים להורמונים, כך עולה מתוצאות מחקר PRESERVE 2, כפי שדווח ע”י יצרנית התרופה. המומחים מסבירים כי Trilaciclib הינו מעכב CDK4/6 המאושר בארצות הברית להפחתת שיעורי דיכוי מח עצם על-רקע כימותרפיה בחולים עם סרטן ריאות מסוג SCLC (או Small Cell […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן קיטרודה לטיפול בסרטן רירית רחם (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן קיטרודה לטיפול בסרטן רירית רחם (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Pembrolizumab (קיטרודה) בשילוב עם כימותרפיה לטיפול במבוגרים עם קרצינומה ראשונית מתקדמת או חוזרת של רירית הרחם. המומחים כותבים כי קיטרודה, תרופה ממשפחת מעכבי PD-1, אושרה למספר התוויות כנגד ממאירויות גניקולוגיות, כולל שתי התוויות לטיפול בממאירות מתקדמת של רירית הרחם. הבקשה לאישור ההתוויה הנוכחית קיבלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה