גנטיקה

האם קיים סיכון מוגבר למיופתיה עקב טיפול בסטטינים בקשישים? (British Journal of Clinical Pharmacology)

במאמר שפורסם בכתב העת British Journal of Clinical Pharmacology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי הטיפול בסטטינים יחסית בטוח, ללא עדות לסיכון מוגבר למיופתיה גם בקשישים. הנתונים מעידים על עליה קלה בסיכון לרבדומיוליזיס בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, אם כי מדובר בסיבוך יחסית נדיר.

מטרת המחקר הייתה לקבוע את הסיכון למיופתיה בקשישים הנוטלים טיפול בסטטינים.

הסקירה כללה מחקרים במאגרי הנתונים Ovid Medline, EMBASE, Scopus, CINAHL, Cochrane ו-PSYCHINFO (1987 עד יולי 2014). כל המחקרים היו אקראיים ומבוקרים וערכו השוואה בין טיפול מונותרפי בסטטינים או פלסבו להערכת ההשפעה על סיבוכים המערבים את השריר בקשישים (גילאי 65 שנים ומעלה).

מהמחקרים עולות עדויות מעטות, אם בכלל, להבדלים בסיכון בין קבוצות הטיפול והפלסבו, כולל בכאבי שרירים (יחס סיכויים של 1.03, P=0.66) ושילוב אירועים חריגים של השרירים (יחס סיכויים של 1.03, P=0.61). לא זוהו עדויות לסיכון מוגבר לרבדומיוליזיס (יחס סיכויים של 2.93, p=0.35) בשבעה מחקרים שדיווחו על סיבוך זה. אף אחד מהמחקרים לא דיווח על תמותה עקב סיבוכים הקשורים בשרירים. שיעורי הפסקת הטיפול התרופתי עקב תופעת לוואי היו נמוכים יותר בקבוצת הטיפול בהשוואה לקבוצת הפלסבו (יחס סיכויים של 0.74, P=0.13).

החוקרים מסכמים וכותבים כי לאור הממצאים, יש להמשיך ולהמליץ על טיפול בסטטינים לחולים הנדרשים לטיפול זה, ולא למנוע זאת בשל חשש מפני פגיעה בשריר.

British Journal of Clinical Pharmacology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה