גנטיקה

תכנית חדשה עשויה להקל על תסמיני דיכאון ודמנציה (J Am Geriatr Soc)

מנתונים מוקדמים עולות תוצאות מבטיחות לתכנית חדשה שנועדה להקל על תסמיני דיכאון בקשישים והקלת תחושות דחק בקרב המטפלים בחולי דמנציה. ממצאי המחקר פורסמו במהלך חודש יוני בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society.

בתקופה שבין 1 באוקטובר, 2012 ועד 31 במרץ, 2014, 1,650 חולים עם דמנציה ו/או דיכאון, נכללו במאגר ABD MedHome Registry. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 74.6 שנים; 77.7% היו נשים ו-46.5% ממוצא אפריקאי-אמריקאי.

בחולים עם אבחנה של דמנציה מדד מיני-מנטל הממוצע עמד על 21.2; באלו עם אבחנה של דמנציה ודיכאון מדד מיני-מנטל הממוצע עמד על 21.7.

במהלך השנה הראשונה לתכנית, נשכרו לעבודה 20 אנשי צוות במשרה מלאה. במהלך 18 החודשים הראשונים נערכו בממוצע 13 ביקורים.

30% מהמשתתפים בתכנית (378 משתתפים) אובחנו עם דמנציה, 77% (1,155 משתתפים) אובחנו עם דיכאון ו-117 משתתפים אובחנו עם דמנציה ודיכאון.

תכנית ABC MedHome הביאה להפחתת תסמיני דמנציה ודיכאון. בקרב משתתפים עם דיכאון, מדדי שאלון PHQ-9 (Patient Health Questionnaire) ירדו ב-1.7 נקודות בשנה.

מבין 59 המשתתפים שענו על הקריטריונים להגדרלת דיכאון ועם מדד PHQ-9 ראשוני של 14 ומעלה, עדות לתסמיני דיכאון בדרגה בינונית-עד-חמורה, ב-66%  נרשמה ירידה של לפחות 50% במדדי PHQ-9 בתוך שישה חודשים.

בחולי דמנציה, מדדי Healthy Aging Brain Care-Monitor (HABC-M) ירדו ב-5.8 נקודות בכל שנה.

מבין 70 החולים שענו על הקריטריונים לאבחנת דמנציה ועם מדד HABC-M בסיסי של 14 נקודות ומעלה, עדות לנטל תסמינים רב, ב-51% תועדה ירידה של לפלחות 50% במדדי HABC-M בתוך שישה חודשים.

J Am Geriatr Soc. Published online June 15, 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network עולה כי מתן Buprenorphine בזריקה מהווה גישה בטוחה לטיפול בחולים עם הפרעה קלה משנית לשימוש באופיואידים ותסמינים מינימאליים עד קלים של גמילה מאופיואידים (Opioid Use Disorder). המחקר נערך בארבע מחלקות לרפואה דחופה לטיפול במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדדי COWS (או Clinical Opiate Withdrawal Scale) של […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה