גנטיקה

דפוס צריכת אלכוהול והסיכון לאוטם שריר הלב (Circulation)

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Circulation מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה קשר בין צריכת אלכוהול מעטה ובין הפחתה מתונה בסיכון לאוטם שריר הלב, אך עוצמת הקשר הנ”ל משתנה בין מדינות שונות. מנגד, אירוע של צריכת אלכוהול ניכרת מלווה בסיכון מוגבר לאוטם חד של שריר הלב במהלך 24 השעות העוקבות, בפרט בקשישים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שצריכת אלכוהול מתונה מלווה בהשפעה מגנה מפני אוטם שריר הלב, לא ידוע אם ניתן להכליל השפעה זו על כלל האוכלוסיה ברחבי העולם. כמו כן, לא ידוע אם להבדלים בדפוס צריכת אלכוהול בין אזורים שונים השפעה שונה.

מדגם המחקר כלל כ-12,000 מקרים של אוטם ראשון של שריר הלב וכ-15,500 ביקורות תואמות בגיל ומין מ-52 מדינות. צריכת אלכוהול בהווה לוותה בסיכון מופחת לאוטם שריר הלב (בהשוואה לאלו שלא צרכו אלכוהול, יחס סיכויים מתוקן של 0.87, P=0.001), עם זאת, עוצמת הקשר הנ”ל לא הייתה אחידה באזורים שונים. אירוע של צריכת אלכוהול משמעותית (שישה משקאות ומעלה) במהלך 24 השעות האחרונות לווה בסיכון מוגבר לאוטם שריר הלב (יחס סיכויים של 1.4, P=0.01). הסיכון המוגבר היה בולט במיוחד במבוגרים, כאשר באלו מעל גיל 65 תועד יחס סיכויים של 5.3 (p=0.008).

לסיכום, מהנתונים עולה קשר בין צריכת אלכוהול מעטה ובין ירידה מתונה בסיכון לאוטם שריר הלב, עם הבדלים בעוצמת הקשר בין מדינות שונות. מנגד, צריכת אלכוהול מופרזת, בעיקר במבוגרים, מלווה בסיכון מוגבר לאוטם שריר הלב במהלך 24 השעות העוקבות.

Circulation

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה