גנטיקה

האם כושר אירובי בגיל צעיר מפחית את הסיכון לאוטם לבבי בגיל מבוגר? (Eur Heart J)

כושר אירובי בסוף גיל ההתבגרות מלווה בירידה משמעותית בסיכון לאוטם לבבי בגיל מבוגר יותר, כך מדווחים חוקרים משבדיה במאמר חדש, שפורסם בכתב העת European Heart Journal. עליה של כל סטיית תקן בנטל האירובי לוותה בירידה של כ-20% בסיכון לאוטם לבבי.

החוקרים כותבים כי כושר אירובי אינו זהה לפעילות גופנית. כושר גופני משקף למעשה את משך הזמן בו אדם יכול לרוץ על הליכון לפני שנופל. מדובר במשך הזמן והקצב בו ניתן לרוץ ונקבע ע”י גורמים גנטיים לכן במחקר הנוכחי הם העריכו את הכושר הגופני, המיוחס לגנים של הנבדקים. חלק גדול מהשונות בכושר הגופני נובע משינויים גנטיים.

מדגם המחקר כלל כ-740,000 גברים שבדיים מעל גיל 18 שנים, שהתגייסו לשירות צבאי בין השנים 1969 ועד 1984. כל המשתתפים עברו בדיקות להערכת הכושר האירובי באמצעות אופניים חשמליות, עם עליה בתנגודת עד לנקודת העייפות.

לאחר מעקב ממוצע של 34 שנים, 11,526 גברים אובחנו עם אוטם לבבי. לאחר תקנון לגיל, מדד מסת גוף, לחץ דם וגורמים סוציו-אקונומיים, בין יתר המשתנים, כל עליה של סטיית תקן אחת בנטל העבודה המקסימאלי, ששימש כסמן לכושר גופני, לוותה בירידה של 18% בסיכון לאוטם לבבי. בהשוואה לגברים בחמישון העליון, באלו בכושר האירובי הנמוך ביותר תועדה עליה של למעלה מכפליים בסיכון לאוטם לבבי. החוקרים לא זיהו קשר בין מדדי כוח השרירים בתחילת המחקר ובין הסיכון לאוטם לבבי מאוחר יותר.

החוקרים מוסיפים כי הקשר בין כושר גופני ובין הסיכון למחלות לב תואר בכל קטגוריות מדדי מסת הגוף עם זאת, בגברים שמנים ובעלי עודף משקל שהיו בכושר גופני, עדיין תועד סיכון גבוה יותר לאוטם לבבי, בהשוואה לגברים רזים או גברים בעלי משקל תקין, שאינם בכושר גופני.

יש להתייחס לממצאים בזהירות, מאחר ולא ידוע מהן ההשפעות הישירות של כושר גופני על התוצאות בטווח הארוך, בהשוואה לגנים העשויים לתרום לכושר הגופני ולסיכון נמוך יותר לאוטם לבבי בבגרות.

Eur Heart J 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה