צריכה של בוטנים או אגוזים 5 פעמים בשבוע ע”י נשים לא אלרגיות לפני ובמשך ההריון מפחיתה את הסיכון לאלרגיה בצאצאים, כך לפי מחקר חדש מ-JAMA Pediatrics .
החוקרים ביצעו מחקר פרוספקטיבי שבו השתתפו 10,907 נשים במסגרת מחקר GUTS2 . החוקרים זיהו 308 מקרים של אלרגיה למזון כלשהו, לרבות 140 מקרים מאובחנים ע”י רופאים של אלרגיה לבוטנים/אגוזים מבין המשתתפים.
בניתוח רב משתנים נמצא שצאצאים שאימותיהם היו לא אלרגיות ואשר דיווחו על צריכה גבוהה של אגוזים ובוטנים (מעל 5 פעמים בשבוע) היו עם הסיכון הנמוך ביותר לאלרגיה לאגוזים ובוטנים (סיכון יחסי של 0.31, בטווח בין 0.13-0.75 , p=0.04 ) וזאת לאחר התאמות למין, גזע, מחלות אחרות וגיל האם בעת הלידה.
נמצא קשר לא מובהק בין היותה של האם אלרגית לאלרגיה בקרב הצאצאים. החוקרים מדווחים שנשים שדיווחו על הצריכה הגבוהה ביותר של אגוזים ובוטנים היו גם אלה שדיווחו על צריכה גבוהה של ירקות ופירות ונטו בשכיחות רבה יותר לחשוף את ילדיהם לאגוזים ובוטנים בגיל צעיר. הם מוסיפים שפירות וירקות עשירים באנטיאוקסידנטים עשויים גם להקטין הסיכון לאלרגיות כמו אסתמה.
הם מסכמים כי מחקרם תומך בגישה של חשיפה מוקדמת של ילדים למזונות אלרגניים מעלה הסיכוי לסבילות טובה יותר.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!