גנטיקה

טיפולים להפסקת עישון אינם פוגעים בלב (Circulation)

אין עדויות ברורות לפיהן אחד משלושת הטיפולים הזמינים להפסקת עישון טיפול חליפי לניקוטין, Bupropion ו-Varenicline מביאים לעליה בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה, שפורסמה בכתב העת Circulation. עם זאת, החוקרים זיהו סיכון גדול יותר לכלל האירועים הקרדיווסקולאריים, בעיקר דפיקות לב, עם טיפול חליפי לניקוטין בהשוואה לפלסבו. מצד שני, Bupropion לווה בהשפעה מגנה מפני סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים (תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי או אירוע מוחי לא-פטאלי).

תחילה, נראה כי ממצאים אלו עומדים בניגוד למחקרים שרמזו כי טיפולים אלו מביאים לעליה בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את מאזן הסיכון הקרדיווסקולארי אל מול תועלת הטיפול להפסקת עישון ולשם כך ערכו מטה-אנליזה שכללה מחקרים אקראיים-מבוקרים להערכת שלושת הטיפולים הללו, עם נתונים אודות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים וכלל האירועים הקרדיווסקולאריים (כולל הפרעות קצב, דפיקות לב, ברדיקרדיה וטכיקרדיה).

החיפוש הספרותי העלה 63 מחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת טיפולים אלו, שדיווחו על אירועים קרדיווסקולאריים ב-30,508 חולים. מרבית המחקרים ערכו השוואה בין טיפול תרופתי להפסקת עישון ובין פלסבו, רק שישה מחקרים ערכו השוואה ישירה בין שני תכשירים.

החוקרים לא זיהו עליה משמעותית בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים עם טיפולים אלו. טיפול חליפי לניקוטין לווה בעליה של פי 2.3 בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים.

לאור הממצאים הנוכחיים, המעידים על סיכון נמוך לאירועים קרדיווסקולאריים חמורים בעקבות טיפולים להפסקת עישון, בשילוב עם הסיכון הקרדיווסקולארי והסיכון לתמותה עם המשך עישון, צפוי כי התועלת של הטיפול תעלה על הסיכונים. על רופאים למצוא את האיזון בין החשש מפני תופעות, אל מול העדויות העקביות המעידות על התועלת של הפסקת עישון ולייעץ לחולים בנוגע לתופעות לוואי אפשריות של טיפולים להפסקת עישון, תסמיני גמילה מעישון ותסמינים העשויים לנבוע ממחלות קיימות.

Circulation 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • הפסקת עישון מפחיתה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה (JAMA Dermatol)

    הפסקת עישון מפחיתה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה (JAMA Dermatol)

    הפסקת עישון מפחיתה משמעותית את הסיכון להתפתחות הידראדניטיס סופורטיבה, כאשר הירידה בסיכון בולטת במיוחד 3-4 שנים לאחר הפסקת עישון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מקוריאה שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים ממאגר Korean National Health Insurance Service Database. מדגם המחקר כלל 6,230,189 משתתפים מדרום קוריאה שעברו שתי בדיקות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה