גנטיקה

סדרת מחקרים המתפרסמת ב-LANCET מצביעה על שינויים דרמטיים בהתנהגות המינית בבריטניה בעשורים האחרונים (Lancet)

ההתנהגות המינית השתנתה באופן דרמטי במהלך העשורים האחרונים, כולל התחלת קיום יחסי מין בגיל צעיר יותר, מוכנות גדולה יותר לקבל מערכות יחסים בין בני זוג מאותו מין ועליה במספר האנשים המבוגרים הממשיכים בפעילות מינית, למרות שהתדירות הכוללת הממוצעת של יחסי מין ירדה הן בגברים והן בנשים.

סקר Natsal (National Survey of Sexual Altitudes and Lifestyles), שכלל למעלה מ-15,000 מבוגרים בבריטניה הוביל לפרסום שישה מאמרים בכתב העת Lancet.

מממצאים נוספים עלה כי המשיבים כיום פחות סבלניים לכך שאנשים נשואים מקיימים יחסי מין עם אחרים, לעובדה כי אחד מכל שישה הריונות בבריטניה אינו מתוכנן וכי למעלה מ-40% מהגברים והנשים שנשאלו דיווחו על בעיה לאחרונה בקיום יחסי מין.

ממצא מטריד יותר נוגע לכך שאחת מכל עשר נשים ואחד מכל שבעים גברים דיווחו על קיום יחסי מין בניגוד לרצונם בשלב כלשהו בעברם, אך מעטים סיפרו זאת למישהו אחר.

שני סקרי Natsal הראשונים נערכו בשנים 1990-1991 ו-1999-2001, אך כללו רק מבוגרים בין הגילאי 16-44 שנים. הסקר הנוכחי כלל נתונים אודות משתתפים עד גיל 74 שנים.

התחלת קיום יחסי מין בגיל צעיר יותר

הסקר הנוכחי נערך בתקופה שבין ספטמבר 2010 ועד אוגוסט 2012 וכלל 15,152 מבוגרים (8,869 מהם נשים). השאלות כללו הערכת דפוס ההתנהגות המינית והמצב הבריאותי. בנוסף נתונים ממשתתפים שהיו בגילאי 16-44 שנים נבחנו אל מול הנתונים אודות המשתתפים בסקרי Natsal-1 ו-Natsal-2 באותה קבוצת גילאים.

מהתוצאות עלה כי במהלך שישים השנים האחרונות, הגיל בעת קיום יחסי מין לראשונה ירד לחציון של 16 שנים. בנוסף, 31% מהגברים ו-29% מהנשים שהיו בגילאי 16-24 שנים דיווחו על קיום יחסי מין לפני גיל 16 שנים, זאת בהשוואה ל-15.4% ו-4%, בהתאמה מאלו שהיו בגילאי 65-74 שנים.

החוקרים מסבירים כי צעירים כיום מקיימים יחסי מין בגיל מוקדם יותר מבעבר. עם זאת, מאחר ותוחלת החיים של גברים ונשים גדולה יותר היום עם אורח חיים בריא יותר והמשך קיום יחסי מין מעבר לשנות הפוריות, יש להתייחס לבריאות המינית כנושא בעל חשיבות בכל הגילאים.

בסקר הנוכחי, נשים בגילאי 16-44 שנים דיווחו על מספר ממוצע של 7.7 בני זוג לקיום יחסי מין במהלך חייהן מספר גבוה פי שתיים מחציון של 3.7 בני זוג שתועד בסקר Natsal-1. בגברים בקבוצת גיל זו מספר בני הזוג הממוצע במהלך החיים עמד על 11.7, בהשוואה ל-8.6 בסקר Natsal-1.

קיום יחסי מין לעיתים רחוקות יותר

עם זאת, תדירות קיום יחסי מין ירדה מ-6.2 פעמים בחודש בגברים בגילאי 16-44 שנים בסקר Natsal-1 ל-4.9 פעמים בחודש בסקר Natsal-3. המספר ירד גם בנשים, מ-6 פעמים ל-4.8 פעמים בחודש.

4.8% מהגברים במחקר דיווחו על לפחות בן-זוג אחד מאותו מין, בהשוואה ל-3.6% מהגברים בסקר Natsal-1. למרות ששיעור זה לא השתנה באופן דרסטי בגברים, חל שינוי משמעותי בנשים, עם עליה מ-1.8% ל-7.9% בין הסקר הראשון והאחרון.

אי-הסכמה להעדר יחסי מין אקסקלוסיביים בנישואין עלה מ-45% ל-63% בגברים ומ-53% ל-70% בנשים. החוקרים דיווחו עוד כי 16.2% מההריונות לא היו מתוכננים ו-29% דיווחו על תחושות אמביוולנטיות בנוגע לבשורות.

עוד נתונים העולים מהסקר כוללים את הממצאים לפיהם 51% מהנשים ו-42% מהגברים דיווחו על בעיה בקיום יחסי מין לאחרונה; העדר עניין ביחסי מין הוגדר כבעיה הנפוצה ביותר; 17% מהמשתתפים דיווחו כי המצב הבריאותי שלהם השפיע על חיי המין שלהם,, כאשר שיעור ה עלה ל-60% מאלו שדיווחו על מצב בריאותי גרוע. רק 24% מהגברים ו-18% מהנשים בקבוצה האחרונה דיווחו כי פנו לערה מאיש צוות רפואי.

יחסי מין שאינם בהסכמה

במאמר האחרון דנו החוקרים ביחסי מין שאינם בהסכמה כאשר 9.8% מהנשים ו-1.4% מהגברים דיווחו כי מישהו הכריח אותם לקיים יחסי מין בניגוד לרצונם. רק 42% מהנשים הללו ו-33% מהגברים סיפרו על כך לאדם אחר; ורק 12.9% ו-8%, בהתאמה דיווחו על האירוע למשטרה.

ב-15% מהמקרים בלבד, האדם האחראי היה זר. 45% מהנשים שהיו בגילאי 13-15 שנים בעת האירוע דיווחו כי האדם האחראי היה בן משפחה או חבר; מנגד, 70% מאלו מעל גיל 24 שנים בעת האירוע דיווחו כי האדם היה בן-זוג קודם או נוכחי.

הממצאים תומכים בהדרכת אנשי צוות רפואי ואנשי מקצוע אחרים בכדי לספק שירותים טובים יותר והנחיות מתאימות למטופלים.

Lancet. Published online November 26, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה תלוי-גיל ונוירופתיה היקפית בקשישים מקצרת את תוחלת החיים הן באופן ישיר והן באופן עקיף דרך השפעה על שיווי משקל ויציבות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 793 קשישים ממרפאות ראשוניות שלקחו חלק במחקרי OKLAHOMA Studies בשנת 1999. המשתתפים השלימו […]

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    מתן Buprenorphine בשילוב עם Naloxone בזמן היריון מלווה בסיכון מופחת לתסמונת גמילה ביילוד ואשפוז יילודים ביחידת טיפול נמרץ, בהשוואה למתן Buprenorphine לבדו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA. מהנתונים עולה כי אין הבדל משמעותי בשיעור המומים המולדים המג’וריים בין שתי אפשרויות הטיפול. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות מבוטחי מדיקייד […]

  • חשיפה לרעב לפני הלידה מלווה בסיכון מוגבר כפליים לסוכרת מסוג 2 בבגרות (Science)

    חשיפה לרעב לפני הלידה מלווה בסיכון מוגבר כפליים לסוכרת מסוג 2 בבגרות (Science)

    חשיפה לפני הלידה לחסר קיצוני במזון מלווה בעליה של למעלה מכפליים בסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 בבגרות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר ארוך הטווח בין חשיפה לפני הלידה לרעב ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2 בבגרות באמצעות נתונים מההולודומר, הרעב מעשה ידי אדם באוקראינה. בשנים 1932-1933 המשטר […]

  • האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    טיפול ב-Hydroxyurea (הידראה) אינו מפחית משמעותית רזרבה שחלתית בבנות ונשים עם מחלת אנמיה חרמשית ולכן ייתכן ואין צורך בטיפולים לשימור פוריות בטרם התחלת הטיפול התרופתי באוכלוסייה זו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Blood Advances. המחקר כלל מספר מרכזים בצרפת והחוקרים בחנו את רקמת השחלות של 76 בנות ונשים צעירות עם אנמיה חרמשית, שעברו […]

  • מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בקרב אלו המתגוררים עם לפחות שני בני משפחה אחרים במהלך השנה הראשונה לחייהם ומחזיקים בכלב במהלך תקופת הילדות ייתכן סיכון מופחת להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמים סביבתיים, דוגמת עישון, משפחה גדולה, סביבה עירונית וחשיפה לחיות מחמד, נקשרו עם הסיכון […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    מנתונים חדשים שפרסם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (Centers for Disease Control and Prevention) עולה כי בין השנים 1994 עד 2003, תשעה חיסוני שגרה בילדות מנעו למעלה מ-1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית. החוקרים בחנו את הנתונים הארציים להערכת התועלת הבריאותית והכלכלית של תשעה חיסונים שנכללו בתכנית החיסונים לילדים של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC’s Vaccines […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה