גנטיקה

סוג ואופי כאבי חזה בנשים אינם מסייעים לאבחנה מוקדמת של אוטם שריר הלב (JAMA Intern Med)

הערכת המאפיינים של כאבים בחזה אינה מסייעת רבות באבחנה מוקדמת של אוטם חד של שריר הלב בנשים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine.

במחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי שכלל למעלה מ-2,400 חולים ובחן 34 מאפיינים ספציפיים למין של כאבי חזה, רק שלושה מאפיינים (8.8%), כולם קשורים במשך הכאב והדינאמיקה של הכאב, סייעו באבחנה.

בנוסף, הדיוק של כל המאפיינים של כאבי חזה, דוגמת מיקום הכאב והקרנה לאתרים אחרים, לאבחנה של אוטם חד של שריר הלב, היה נמוך יותר בגברים ובנשים עם יחס סבירות קרוב לאחד, ממצא שהוביל את החוקרים לטעון כי מרבית המאפיינים של כאבי חזה אינם מבחינים בין אוטם חד של שריר הלב ובין גורמים אחרים לכאבי חזה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים מסבירים כי מאפיינים ספציפיים למין של כאבי חזה עשויים לסייע לרופאים בחדרי מיון להבחין בין נשים עם אוטם חד של שריר הלב ובין נשים עם גורמים אחרים לכאבי חזה חדים, אך אין מספיק נתונים בנושא.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לשפר את הטיפול במקרים של חשד לאוטם חד של שריר הלב בנשים, ע”י הערכת מאפיינים ספציפיים למין של כאבי חזה. בתקופה שבין 21 באפריל, 2006, ועד 12 באוגוסט, 2012, הם כללו 2,475 משתתפים (796 נשים ו-1,679גברים) שפנו בשל כאבי חזה לתשעה חדרי מיון במחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי. האבחנה הסופית של אוטם חד של שריר הלב נקבעה ע”י שני קרדיולוגים.

התוצא העיקרי היה הדיוק האבחנתי של 34 מאפיינים ספציפיים למין של כאבי חזה, שהוגדרו מראש ובאופן אחיד, באבחנה המוקדמת של אוטם חד של שריר הלב.

האבחנה הסופית של אוטם חד של שריר הלב נקבעה ב-143 נשים (18%) ו-369 גברים (22%). למרות שמרבית המאפיינים הספציפיים למין של כאבי חזה תועדו בשכיחות דומה בנשים ובגברים, מספר מאפיינים היו נפוצים יותר בנשים. הדיוק של מרבית המאפיינים באבחנה של אוטם חד של שריר הלב היה נמוך בנשים ובגברים עם יחס סבירות לאבחנה של אוטם חד של שריר הלב קרוב לאחד. 31 מבין 34 מאפיינים (91.2%) הדגימו יחסי סבירות דומים לאבחנה של אוטם חד של שריר הלב בנשים ובגברים, ורק שלושה מאפיינים (8.8%) היו בעלי דיוק ספציפי למין לאבחנה של אוטם שריר הלב. מאפיינים אלו היו קשורים במשך הכאב (2-30 דקות ומעל 30 דקות) והדינאמיקה של הכאב (ירידה בעוצמת הכאב). עם זאת, מאחר ויחסי הסבירות היו קרובים לאחד, שלושת המאפיינים הספציפיים למין לא סייעו רבות להערכה הקלינית. תוצאות דומות תועדו כאשר בחנו שילובים של המאפיינים הללו.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ההבדלים במאפיינים ספציפיים למין ביכולת האבחנתית של אוטם שריר הלב הם קטנים ואינם תומכים בשימוש במאפיינים אלו באבחנה המוקדמת של אוטם שריר הלב.

JAMA Intern Med. Published online November 25, 2013

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה