גנטיקה

שכיחות טיפול אנטיביוטי מיותר עדיין גבוהה (JAMA Int Med)

למרות מאמצים רבים שנערכו בשנים האחרונות בנושא, טיפולים אנטיביוטיים עדיין ניתנים באופן מוגזם לשתי תלונות נפוצות כאבי גרון ודלקת סמפונות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-IDWeek ובכתב העת JAMA of Internal Medicine.

מסקירה על שני מאגרי נתונים אודות טיפול אמבולטורי עולה כי רופאים מתחילים טיפול אנטיביוטי בכ-60% מהחולים המתלוננים על כאבי גרון. הבעיה היא שרק כאחד מכל עשרה מקרים נובע מפתוגן המגיב לטיפול האנטיביוטי. באשר לדלקת סמפונות, המצב עגום עוד יותר, כאשר כ-73% מהמקרים הללו טופלו אנטיביוטית, למרות שמחלה זו לעולם אינה מגיבה לטיפול התרופתי.

החוקרים מסבירים כי לרופאים אחריות להסביר למטופליהם את הסיכונים של טיפול אנטיביוטי לא-הולם. עבור החולה הפרטני, הסיבה בגינה אין צורך בטיפול האנטיביוטי נובעת מכך שלא צפויה תועלת לטיפול זה וכי קיים סיכוי אמיתי לנזק עקב הטיפול.

בשתי הסקירות, החוקרים בחנו את הנתונים מסקרי National Ambulatory Medical Care Surveys ו-National Hospital Ambulatory Medical Care Survey. באשר לכאבי גרון, הסקרים, משנים 1997 עד 2010, כללו כ-8,100 ביקורים.

בשישה מכל עשרה ביקורים במהלך תקופת המחקר, הרופאים שלחו את החולים לביתם עם מרשם לטיפול אנטיביוטי במקרים רבים אנטיביוטיקות יותר יקרות ופחות יעילות מפניצילין.

למרות זאת, יש מעט חדשות טובות העולות מהנתונים. שיעור הביקורים הרפואיים עקב כאבי גרון ירד מ-7.5% בשנת 1997 ל-4.3% בשנת 2010. החוקרים מקווים כי הממצאים מעידים כי החולים הופכים מעט יותר סלקטיביים בפניה לקבלת טיפול רפואי.

באשר לדלקת סמפונות, מהנתונים עלה כי משנת 1996 עד 2010, שיעור המרשמים הממוצע לטיפול אנטיביוטי עמד על 73%, ללא הבדל משמעותי עם הזמן. מספר הביקורים הרפואיים בשל דלקת סמפונות בכל שנה, עלה מ-1.1 מיליון בשנת 1996 ל-3.4 מיליון בשנת 2010.

מומחים שהתייחסו לממצאי המחקר טענו כי למרות השינוי המוגבל, מהנתונים עולה כי חלה התקדמות מסוימת, אך הקצב הרבה יותר איטי מהרצוי.

לסיכום, למרות מאמצים מזה עשרות שנים, חל שיפור קטן מאוד בשיעורי מתן טיפול אנטיביוטי למבוגרים הפונים בשל כאבי גרון או דלקת סמפונות. יתרה מזאת, במקרים רבים ניתן טיפול בתכשירים רחבי-טווח ויקרים יותר, בעיקר אזיתרומיצין, במקום פניצילין.

JAMA Int Med 2013

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בקרב אלו המתגוררים עם לפחות שני בני משפחה אחרים במהלך השנה הראשונה לחייהם ומחזיקים בכלב במהלך תקופת הילדות ייתכן סיכון מופחת להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמים סביבתיים, דוגמת עישון, משפחה גדולה, סביבה עירונית וחשיפה לחיות מחמד, נקשרו עם הסיכון […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה