גנטיקה

התועלת של טיפול באופיואידים נותרת בטווח הארוך (מתוך הכנס השנתי ה-24 מטעם AAPM)

מסקירה ספרותית נרחבת של מחקרים להערכת התועלת של טיפול ארוך-טווח באופיואידים בחולים עם כאב כרוני, שאינו על-רקע מחלה ממארת, עולה כי התרופות מספקות הקלה מהימנה ובטוחה בכאב במשך שישה חודשים ומעלה.

החוקרים כותבים כי הן לפי הנתונים שלהם והן לפי הנתונים בספרות ממחקרים שונים, הם זיהו ירידה גדולה במדדי הכאב בשלושת החודשים הראשונים לטיפול בכאב, לאחר מכן חלה התייצבות, והתועלת נותרה לאורך הזמן בחולים שנותרו תחת טיפול באופיואידים.

לאור ההנחיות של ה-FDA, מרבית המחקרים האקראיים-מבוקרים בשלב 3 להערכת טיפול באופיואידים בחולים אלו, ארכו שלושה חודשים, או פחות. כמו כן, ביצוע מחקרים מבוקרי-פלסבו למשך למעלה משלושה חודשים מציב דילמה אתית, מאחר שלחלק מהחולים לא ניתן טיפול לשיכוך כאבים.

במחקר הנוכחי ערכו החוקרים חיפוש אחר מחקרים במאגרי MEDLINE, EMBASE, BIOSIS Previews ו-PubMed עד פברואר 2013. הם גם זיהו מאמרים נוספים דוגמת הנחיות קליניות, סקירות ספרות ומטה-אנליזות. הם בחנו את כל הספרות להערכת התועלת של אופיואידים בטיפול בכאב כרוני, שאינו על-רקע מחלה ממארת, כאשר ניתן למשך תקופה של לפחות שישה חודשים.

החוקרים זיהו 60 מחקרים: 8 מחקרים אקראיים ומבוקרים, 26 מחקרים בתווית פתוחה, 12 מחקרי הארכה בתווית פתוחה, עם סך כולל של כ-10,000 חולים וחשיפה של 8,463 שנות-אדם לטיפול באופיואידים, וכן 14 מחקרים אפידמיולוגיים עם כ-5,400 חולים וחשיפה של 4,440 שנות-אדם לטיפול התרופתי.

ב-46 מחקרים היו נתונים אודות אחוז השינוי במדדי כאב מתחילת המחקר עד לתומו. מבין אלו, 18 מחקרים ארכו 6-12 חודשים ו-28 מחקרים ארכו 12 חודשים ומעלה.

מבין המחקרים שארכו 6-12 חודשים, 15 דיווחו על שיפור של לפחות 25% ברמת הכאב מתחילת המחקר. מבין המחקרים שארכו 12 חודשים ומעלה, 223 דיווחו על שיפור בכאב בהיקף של למעלה מ-25% מתחילת המחקר.

שישה מחקרים אקראיים ומבוקרים, 14 מחקרים בתווית-פתוחה ושמונה מחקרי הארכה בתווית פתוחה דיווחו על מדדי כאב במרווחים של שלושה חודשים. כל אלו דיווחו על ירידה משמעותית בכאב מתחילת המחקר ועד לאחר שלושה חודשים וכי ירידה זו נותרה לאורך 6 ו-12 חודשים. מעט מחקרים הדגימו יציבות של מדדי הכאב עד לאחר 36 חודשים.

מתוך הכנס השנתי ה-24 מטעם AAPM

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    בנשים עם סרטן שד שקיבלו טיפול הורמונאלי תועד סיכון מופחת לאבחנה של מחלת אלצהיימר ודמנציה, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול הורמונאלי מהווה טיפול מקובל בנשים עם סרטן שד חיובי לקולטנים להורמונים, למרות ההשפעה הקוגניטיבית האפשרית של הטיפול, כולל קשר אפשרי עם מחלת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה