בסקירה המתפרסמת בעיתון “הארץ” מציג ד”ר זיו גן אור מימצאים ממס’ מחקרים מהם עולה להערכתו שקיים קשר בין צריכה מרובה של חלב לבין סיכון מוגבר להתפתחות מחלת פרקינסון. את הקשר האפשרי הזה מסביר גן אור גם באמצעות מננגון הפעולה המשוער של המחלה תחת ההיפותיזה שהצטברות גופיפי לוי ממערכת העיכול קשורה אולי גם לצריכת חלב.
מסקנתו של גן אור שייתכן שעדיף לעודד צריכת סידן ממקורות שאינם חלב ולשקול הוצאת החלב מהתפריט בכלל…
הערת המערכת: עיון במחקרים שפורסמו בשנים האחרונות באתר מצביע על עדויות לא עקביות..למשל, דיאטה ים תיכונית (עשירה במוצרי חלב בין היתר) דווקא נמצאה כמגינה מפני פרקינסון (BMJ 2008? ) .
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!