גנטיקה

חומרת תסמיני אוטיזם מנבאת תגובה לפלסבו (JAMA Pediatr)

סמנים חדשים מנבאים תגובה לפלסבו בילדים ומתבגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ועשויים לסייע בזיהוי הטיפול התרופתי המתאים ביותר לתסמינים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics.

מניתוח משני של נתוני מחקר CTAART עלה כי מדדים גבוהים יותר בבדיקות להערכת חומרת הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (בעיקר היפראקטיביות), זוהה קשר בין חומרת התסמינים והפרעות מצב רוח והעומס על המטפל ובין תגובה נמוכה יותר לפלסבו.

באופן ספציפי, בקרב משתתפים בקבוצת הפלסבו תועדו סיכויי תגובה נמוכים יותר במידה ונכנסו למחקר עם מדדים העולים על החציון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם (יחס סיכון של 2.0), תסמיני מצב רוח או אוטיזם (יחס סיכון של 2.5) או עומס על המטפלים (יחס סיכון של 2.5).

החוקרים מסבירים כי מחקרים קודמים בילדים ומתבגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם הדגימו השפעה שנעה בין 20-50% לפלסבו ולכן קשה לקבוע אילו תרופות אכן בעלות השפעה ואילו חסרות השפעה.

החוקרים ערכו ניתוח משני של נתוני המחקר, עם 149 ילדים ומתבגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, בגילאי 5-17 שנים, שחולקו באקראי לקבוצת טיפול ב-Citalopram או לקבוצת פלסבו, למשך 12 שבועות.

המטרה הייתה לקבוע אם המאפיינים בתחילת המחקר משפיעים על התגובה לפלסבו או על התגובה לקבוצה פעילה לאחר 12 שבועות.

תגובה חיובית הוגדרה ככזו עם מדד של לפחות שיפור ניכר במדד CGI (Clinical Global Impression-Improvement Scale) לאחר 12 שבועות. מדדים בתחילת המחקר כללו נתונים דמוגרפיים (גיל, מין, משקל ומצב התבגרות), נתונים קליניים ונתונים אודות המשפחה.

מהסקירה עלה כי בקרב משתתפים במחקר במחצית התחתונה של מדדי Disruptive Behavior, Mood/Autism ו-Caregiver Strain, 50% הגיבו לטיפול בפלסבו לאחר 12 שבועות, בהשוואה ל-30% מאלו שטופלו ב-Citalopram.

בקבוצת הפלסבו תועדו סיכויי תגובה נמוכים משמעותית לאחר 12 שבועות, בהשוואה לקבוצת הטיפול הפעיל, במידה ובתחילת המחקר עם תסמינים משמעותיים יותר. סיכויי התגובה לטיפול היו נמוכים פי שתיים.

בניתוח הנתונים הראשוני לא הודגמה תועלת לטיפול ב-Citalopram (שיעורי תגובה של 34%) בהשוואה לפלסבו (שיעורי תגובה של 32%) בכל הנוגע למדדי הסיום העיקריים והמשניים.

כאשר החוקרים בחנו אם באלו בקבוצת ההתערבות עם מדדים במחצית העליונה של מדד Caregiver Strain תועדו תוצאות שונות מאלו בקבוצת הפלסבו עם אותו מדד, הם שוב לא הצליחו להדגים כל עדיפות לטיפול ב-Citalopram.

מממצאים אלו עולה כי השיפור הכללי שזוהה באוכלוסיית המחקר הנוכחי, ככל הנראה אינו קשור לשינויים משמעותיים בהתנהגות החוזרנית וייתכן כי נבעו משינויים שלא זוהו נכונה במדד בשימוש (דוגמת תסמיני חרדה או מצב רוח). החוקרים מוסיפים כי העובדה שתרופות ממשפחת SSRI משמשים באופן כה נרחב לטיפול באוטיזם מעידה כי רופאים ובני משפחה מזהים תועלת בתחומים שהם מעבר להתנהגות חוזרנית.

JAMA Pediatr

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    בנשים עם סרטן שד שקיבלו טיפול הורמונאלי תועד סיכון מופחת לאבחנה של מחלת אלצהיימר ודמנציה, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול הורמונאלי מהווה טיפול מקובל בנשים עם סרטן שד חיובי לקולטנים להורמונים, למרות ההשפעה הקוגניטיבית האפשרית של הטיפול, כולל קשר אפשרי עם מחלת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה