גנטיקה

תוצאות מבטיחות לתאי גזע מכוונים לשריר הלב בטיפול באי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר C-CURE (Cardiopoietic stem Cell therapy in heart failURE), מהן עולה כי טיפול בתאי גזע המכוונים לשריר הלב הינה גישה ישימה ובטוחה עם סימנים לתועלת בחולים אי-ספיקת לב כרונית.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להעריך את הישימות והבטיחות של השתלת תאים המגנים על הלב, שמקורם במח העצם ולבחון סימנים לתועלת של הטיפול בחולים עם אי-ספיקת לב כרונית.

ברקע למחקר הם מסבירים כי במודלים פרה-קליניים של אי-ספיקת לב, טיפול בתאי גזע שנועדו להגן על הלב הביא לשיפור תפקוד חדר שמאל ושיפור רימודלינג פתולוגי.

מחקר C-CURE הינו מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, אקראי, שכלל חולים עם אי-ספיקת לב על-רקע מחלת לב איסכמית, שקיבלו טיפול סטנדרטי או טיפול סטנדרטי עם תאי גזע מכוונים. בקבוצת ההתערבות, מח עצם נקצר ובודדו תאי גזע מזנכימאליים שנחשפו לקוקטייל קרדיוגני. תאי גזע קרדיופויאטיים ניתנו באמצעות זריקות לתוך שריר הלב בהכוונת מיפוי של החדר השמאלי. תוצא הסיום העיקרי היה ישימות/בטיחות לאחר מעקב בן שנתיים. תוצאי סיום משניים כללו את מבנה ותפקוד הלב ומדדים להערכת התפקוד הקליני הגלובאלי שישה חודשים לאחר הטיפול.

החוקרים הצליחו להשיג תאי גזע מזנכימאליים שנחשפו לקוקטייל הקרדיוגני לכל מטופל, עם התאמת המינון ב-75% ומתן ללא סיבוכים ב-100% מהמקרים. החוקרים לא מצאו עדות לרעילות לבבית או סיסטמית מוגברת על-רקע טיפול בתאים קרדיופויאטיים. מקטע הפליטה של חדר שמאל השתפר עם הטיפול התאי (מ-27.5 ל-34.5) לעומת טיפול סטנדרטי בלבד (מ-27.8 ל-28.0, p<0.0001) ולווה בירידה בנפח החדר השמאלי בסוף הסיסטולה (24.8- מ”ל לעומת 8.8- מ”ל, p<0.001).

טיפול תאי הביא גם לשיפור מרחק ההליכה לשש דקות (62+ מטרים לעומת 15- מטרים, p<0.01) ותוצא קליני משולב טוב יותר, שכלל מדדים לבביים, כולל סיווג NYHA, איכות החיים, תפקוד גופני, אשפוזים והישרדות ללא-אירועים.

לאור ממצאי המחקר, החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים בנושא.

J Am Coll Cardiol. 2013;61(23):2329-2338

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ההשפעה של ערכי סף של פריטין על שיעורי אבחנת חסר ברזל (JAMA Netw Open)

    ההשפעה של ערכי סף של פריטין על שיעורי אבחנת חסר ברזל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי ערכי סף של פריטין של 30 ננוגרם/מ”ל ו-45 ננוגרם/מ”ל מלווים בשיעורים גבוהים יותר של אבחנת חסר ברזל, בהשוואה לערכי סף של 15 ננוגרם/מ”ל במבוגרים עם אנמיה וללא אנמיה. החוקרים התבססו על נתונים מפרויקט FIRE (או Family Medicine Research Using Electronic Medical Records) בשווייץ וכללו 255,351 […]

  • האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    טיפול ב-Hydroxyurea (הידראה) אינו מפחית משמעותית רזרבה שחלתית בבנות ונשים עם מחלת אנמיה חרמשית ולכן ייתכן ואין צורך בטיפולים לשימור פוריות בטרם התחלת הטיפול התרופתי באוכלוסייה זו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Blood Advances. המחקר כלל מספר מרכזים בצרפת והחוקרים בחנו את רקמת השחלות של 76 בנות ונשים צעירות עם אנמיה חרמשית, שעברו […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה