גנטיקה

תזונה צמחונית קשורה לסיכון מופחת לתמותה (JAMA Intern Med)

ע”פ מחקר חדש מה-JAMA INTERNAL MEDICINE תזונה צמחונית קשורה לסיכון נמוך יותר לתמותה מכל סיבה, ולתמותה ממס’ סיבות ספציפיות. הנתונים נמצאו ברמת מובהקות גבוהה יותר בקרב גברים.

המחקר עקב אחר כ-73,000 חברים במסדר נוצרי (אדוונטיסטים) בין 2002 ל-2007 . סוג התזונה הוערך בתחילת המחקר ע”י שאלון כמותי של צריכת מזון אשר באמצעותו חולקה האוכלוסיה ל-5 סוגי צרכני תזונה: לא צמחוניים, חצי צמחוניים, צמחוניים האוכלים דגים, צמחוניים הצורכים גם מאכלי חלב וביצים, וטבעוניים לחלוטין. 

יעד המחקר המרכזי היה היחס בין סוג הדיאטה לסיכון לתמותה מכל סיבה, ותמותה מסיבות ספציפיות. 

בסה”כ דווח בתקופת המעקב על 2,570 מקרי מוות מבין 73,308 המשתתפים, בזמן מעקב ממוצע של 5.79 שנים. שיעור התמותה הכללי היה 6.05 (בטווח בר סמך שבין 5.82-6.29) לכל 1000 שנות אדם. 

יחס הסיכון המתואם לצמחוניים (מכל הסוגים) בהשוואה ללא צמחוניים לתמותה מכל סיבה היה 0.88 (בטווח שבין 0.8-0.97). יחס הסיכון המתואם לתמותה לטבעוניים היה 0.85 (בטווח בין 0.73-1.01), ולצמחוניים 0.91 (בטווח 0.82-1.00), לצמחוניים למחצה 0.92 (בטווח בין 0.75-1.13) , ולצמחונים הצורכים דגים 0.81 (בטווח בין 0.69-0.94), בהשוואה ללא צמחוניים.

נמצא קשר מובהק בין תזונה צמחונית לירידה בסיכון לתמותה קרדיווסקולרית, תמותה שאינה קרדיווסקולרית או קשורה לסרטן, תמותה על רקע כלייתי ואנדוקריני. הקשרים בגברים היו חזקים ומובהקים יותר סטטיסטית מאשר בנשים.  

החוקרים מסכמים כי תזונה צמחונית קשורה לסיכון נמוך יותר לתמותה מכל סיבה ולתמותה ממס’ סיבות מרכזיות, וכי המימצאים נראים מוצקים ומובהקים יותר בגברים. החוקרים סבורים שהתוצאות העדיפות של התזונה הצמחונית צריכים להילקח בחשבון באופן זהיר ע”י אלו המציעים מדריכי תזונה לקהל.

JAMA Intern Med. 2013;():1-8. doi:10.1001/jamainternmed.2013.6473

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה