גנטיקה

האם צריכה מופרזת של שוקולד עלולה להעלות הסיכון לפרקינסון ? (Neurosci Bull)

ע”פ מסקנות של חוקרים הודים שפירסמו מאמר ב-Neurosci Bull

צריכה מוגזמת של שוקולד ויין שכידוע מכילים את המרכיב  β-phenethylamine (ובקיצור β-PEA  ) עלולה להעלות הסיכון להתפתחות מחלת הפרקינסון. מחקר קודם מ-2010 מצא קשר בין סיכון מוגבר לפרקינסון לרמות גבוהות של β-PEA בעכברי מעבדה.

החוקרים ממליצים שלא לצרוך מעבר לחפיסת שוקולד אחת ביום (טבליית שוקולד מכילה כמות של בין 0.36-0.83 מ”ג של β-PEA ).

Neurosci Bull. 2013 Apr 10.

לדיווח ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה