גנטיקה

התועלת של Adalimumab בטיפול במחלת בכצ’ט (Rheumatology)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Rheumatology עולה כי Adalimumab הינה אפשרות טיפול ויאבילית בחולים עם מחלת בכצ’ט, כאשר הממצאים מעידים על בטיחות ויעילות הטיפול.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לתאר את הניסיון של שני מרכזים בספרד בטיפול ב- Adalimumab בחולים עם מחלת בכצ’ט וביטויים קליניים חמורים , לאחר כשלון טיפול בתרופות לדיכוי חיסוני. הם סקרו את הרשומות הרפואיות של חולים עם מחלת בכצ’ט שטופלו ב- Adalimumab בשני מרכזי מומחים בספרד.

בתקופה שבין נובמבר 2006 ועד פברואר 2011, 19 חולים עם מחלת בכצ’ט טופלו ב- Adalimumab. הסיבות להתחלת הטיפול ב- Adalimumab כללו מחלה עמידה לטיפול (17 חולים, 89.5%) ותופעות לוואי לטיפול ב-CSA ו- Infliximab (שני חולים, 10.5%). הביטוי הקליני העיקרי שהוביל למתן Adalimumab היה דלקת הענביה בשמונה חולים, אפטות חמורות בשמונה חולים, וסקוליטיס של הרשתית בשלושה חולים ופוליקוליטיס  חמורה בשלושה חולים.

בסה”כ, Adalimumab הביא לשיפור קליני ב-17 מבין 19 החולים. לציין, ביטויים עיניים (דלקת הענביה ווסקוליטיס של הרשתית) הגיבו במהירות בכל המקרים.

בנוסף לשיפור הקליני, הטיפול ב- Adalimumab לווה בירידה במספר ומינוני התכשירים לדיכוי חיסוני. מעניין לציין כי שבעה חולים קיבלו טיפול במעכבי TNF-Alpha לפני Adalimumab, חמישה טופלו ב-Infliximab והיתר טופלו ב-Etanercept.

Adalimumab הופסק רק בחולה אחד בשל תגובה חמורה לעירוי בצורת אורטיקריה ואנגיואדמה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי Adalimumab הינה אפשרות ויאבילית בחולים עם מחלת בכצ’ט עם תסמינים שאינם מאוזנים היטב, עם פרופיל בטיחות טוב.

Rheumatology. 2012;51(10):1825-1831

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה