גנטיקה

ההשפעה של טיפול באיבופרופן או פראצטמול על השמיעה (Am J Epidemiology)

מתוצאות נתוני מחקר Nurses’s Health Study II עולה כי הטיפול באיבופרופן או פראצטמול (אקמול) במשך למעלה מיומיים בשבוע, לווה בסיכון מוגבר לאובדן שמיעה.

החוקרים כותבים כי אובדן שמיעה הינה תופעה נפוצה, הפוגעת בכשני-שליש מהנשים בשנות השישים לחייהן. גם הפרעה קלה בשמיעה עשויה להשפיע על כישורי התקשורת והאינטראקציה החברתית, להשפיע לרעה על היצרנות במקום העבודה, על הקשרים החברתיים ואיכות החיים.

לדברי החוקרים, בעבר הם מצאו קשר בין טיפול קבוע בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים, פראצטמול או אספירין ובין סיכון מוגבר לאובדן שמיעה בגברים. במחקר הנוכחי הם ביקשו לנתח את הקשר בין טיפול במשככי כאבים והסיכון לאובדן שמיעה בנשים שלקחו חלק במחקר Nurses’ Health Study II. הסקירה כללה למעלה מ-60,000 נשים מהמחקר המקורי שכלל 116,430 נשים, שהשיבו על השאלון העיקרי (בשנת 2009) בו נשאלו אם סבלו מהפרעות שמיעה, כאשר הן לא סבלו מבעיות שמיעה לפני שנת 1995 או טינטון. השימוש במשככי כאבים נכלל בשאלונים משנת 1995 וכל שנתיים לאחר מכן, הסקירה התמקדה באיבופרופן, פראצטמול ואספירין. התוצא העיקרי היה דיווח עצמי על אובדן שמיעה, כפי שנקבע בשאלונים בשנת 2009.

במהלך מעקב של כ-760,000 שנות-אדם, החוקרים זיהו קשר בלתי-תלוי בין טיפול באיבופרופן ופראצטמול ובין סיכון מוגבר לאובדן שמיעה.

באשר לאיבופרופן, הסיכון היחסי המתוקן לאובדן שמיעה היה 1.13 עם שימוש במשך 2-3 ימים בשבוע, 1.21 עם שימוש במשך 4-5 ימים בשבוע ו-1.24 בקרב אלו שנטלו את הטיפול במשך 6-7 ימים בשבוע, בהשוואה לאלו שנטלו את הטיפול פחות מפעם בשבוע. באשר לפראצטמול, הסיכון היחסי עמד על 1.11, 1.21 ו-1.08, בהתאמה.

למרות שטיפול קבוע באיבופרופן לווה בסיכון מוגבר לאובדן שמיעה, לא נמצא קשר בין טיפול קבוע בתרופות אחרות ממשפחת NSAID (Nonsteroidal Anti-Inflammatory Drugs). טיפול באספירין לא לווה בסיכון מוגבר לאובדן שמיעה.

החוקרים דנים במנגנונים האפשריים האחראיים לאובדן השמיעה עם משככי הכאבים שנבחנו במחקר, ומתייחסים לממצאים שעלו ממחקרים קודמים. הם מכירים במגבלות המחקר, כולל ההתבססות על תוצא סיום שמקורו בדיווח-אישי מצד החולים, העדר מידע אודות חשיפה לרעש במהלך החיים וערפלנים אפשריים אחרים, העדר מידע אודות מינוני משככי הכאבים בשימוש והעובדה שלא ניתן היה לבחון את הקשר בין אופיואידים ואובדן שמיעה.

Am J Epidemiology, published online 29th August 2012

לידיעה ב-NELM

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה