גנטיקה

שכיחות גבוהה יחסית של אלרגיה למזון בקרב מתבגרים בישראל (הארץ)

מחקר ישראלי חדש מגלה כי שיעור המתבגרים בישראל הסובלים מאלרגיה למזון גבוה מהממוצע המקובל במדינות אחרות. בישראל המחקר הצביע על שכיחות של 3.6% לעומת סקר שהתקיים ב-2005 באנגליה שבו דווח על שכיחות של 2.3% .

עוד נמצא שמתבגרים ממוצע ערבי נמצאים בשכיחות של פי 3.5 לפתח אלרגיה לביצים בהשוואה למתבגרים יהודיים, אך בסיכון נמוך יותר של 40% לפתח אלרגיה לחלב.

כמו כן, ע”פ הנתונים , יש קורלציה גבוהה בין אלרגיה למזון לאסתמה: הסיכון לפתח אסתמה בקרב הסובלים מאלרגיה למזון היה פי 2.5 גדול יותר ממתבגרים ללא אלרגיה למזון.

לדיווח ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה