גנטיקה

ההשפעה של שעות עבודה ארוכות ועבודה בעמידה על העובר (Occup Environ Med)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Occupational and Environmental Medicine עולה כי בנשים הרות העובדות שעות ארוכות או עומדות למשך פרקי זמן ממושכים במקום עבודתן קיים סיכוי מוגבר ללידת תינוקות עם היקף ראש קטן.

לדברי החוקרים, אעפ”י שהרושם הוא כי בקרב נשים עם משרה בתשלום תוצאות ההיריון טובות יותר, בהשוואה לנשים ללא משרה בתשלום, נראה כי גורמי סיכון מסוימים, הקשורים במקום העבודה, דוגמת חשיפה לכימיקאלים, שעות עבודה ארוכות, עומס פיזי קשה, עמידה ממושכת ולחצים פסיכולוגיים, עשויים להשפיע לרעה על תוצאות ההיריון.

למרות זאת, לא היה ברור אם על נשים לשנות את אופן העבודה שלהן במהלך היריון, ואם כן, באיזה אופן. יתרה מזאת, מחקרים להערכת הנטל הגופני התמקדו בעיקר בסיבוכים הנוגעים ללידה אך לא בחנו מדדים הנוגעים לגדילת העובר.

במטרה להבין טוב יותר כיצד אופי העבודה משפיע על תוצאות ההיריון, החוקרים התבססו על מדגם פרוספקטיבי שתוכנן לעקוב אחר ההריונות של 4680 נשים, שעבדו במשרה בתשלום. כל ההריונות היו במהלך השנים 2002-2006.

בדיקות אולטרה-סאונד שימשו להערכת גדילת העובר, והחוקרים תשאלו את המשתתפות בנוגע לאופי העבודה בה עסקו ואם כללה הרמת משאות כבדים, עמידה ממושכת או הליכה, או עבודה במשך שעות ארוכות או במשמרות לילה. החוקרים גם בחנו מספר משתנים בלידה, כולל גיל היריון, אורך התינוק, היקף ראש ומשקל לידה.

הם התבססו על סולם דירוג בן ארבע נקודות: “לעיתים רחוקות או לעולם לא”, “לעיתים”, “לעיתים קרובות” ו”לעיתים קרובות מאוד” להערכת הפעילות הגופנית. גורמים אלו נבחנו כולם כמדדים נפרדים בסקירה.

החוקרים מדווחים כי 38.6% מהנשים במדגם דיווחו כי בילו שעות ארוכות בעמידה, ו-45.5% דיווחו כי עבודתן דרשה הליכה רבה. רק 6.1% דיווחו כי עבודתן כללה הרמת משאות כבדים.

באופן כללי, לא נמצא קשר עקבי בין הנטל הגופני של העבודה או שעות העבודה ובין גודל או משקל התינוק בלידה. כמו כן, לא זוהה קשר עקבי עם לידה מוקדמת. עם זאת, בנשים שעבדו בעבודות שדרשו עמידה ממושכת, תועדה שכיחות מוגברת של לידת תינוקות עם היקף ראש ממוצע שהיה קטן ב-1 ס”מ, בהשוואה לתינוקות שנולדו לנשים אחרות.

עוד זוהה קשר בין שעות עבודה ארוכות ובין תוצאות פחות טובות. החוקרים מדווחים כי 47.5% מהנשים עבדו 25-39 שעות בכל שבוע. 23.2% שהו למעלה מ-40 שעות במקום עבודתן. בהשוואה לנשים שעבדו פחות מ-25 שעות בשבוע, באלו שעבדו 25-39 שעות ובאלו שעבדו למעלה מ-40 שעות בשבוע קצב העלייה במשקל העובר ובהיקף הראש היה איטי יותר.

בנוסף, בתינוקות לאימהות שעבדו למעלה מ-40 שעות היקף הראש היה קטן בממוצע ב-1 ס”מ, בהשוואה לתינוקות אחרים. משקל הלידה של תינוקות אלו היה קטן ב-148-198 גרם, בהשוואה לתינוקות אחרים. הבדלים בהיקף הראש וגודל העובר זוהו החל מהטרימסטר השלישי והילך.

החוקרים מאמינים כי תתכן תועלת לנקיטת אמצעי מניעה המתמקדים בשבועות שלפני הטרימסטר השלישי.

Occup Environ Med. Published online June 27, 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    מנתונים חדשים שפרסם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (Centers for Disease Control and Prevention) עולה כי בין השנים 1994 עד 2003, תשעה חיסוני שגרה בילדות מנעו למעלה מ-1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית. החוקרים בחנו את הנתונים הארציים להערכת התועלת הבריאותית והכלכלית של תשעה חיסונים שנכללו בתכנית החיסונים לילדים של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC’s Vaccines […]

  • מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מדד חומציות בדם טבורי נמוך מ-7.2 עשוי להעיד על סיכון מוגבר לסיבוכים ביילוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדנמרק שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מאחר ועד כה הסברה הרווחת כי חמצת חמורה עלולה להתפתחות בנוכחות מדד חומציות נמוך מ-7.0, ממצאים המחקר תומכים בבחינה מחדש של ערך הסף בו נדרש ניטור אינטנסיבי אחר החולים. החוקרים […]

  • ריאיון עם ד

    ריאיון עם ד"ר אביטל פורטר ופרופ' אלון אייזן לקראת כנס לב האישה הקרוב

    לפניכם ראיון קצר בהשתתפות ד”ר אביטל פורטר, מנהלת מרפאת לב האישה במרכז הרפואי ע”ש רבין ומייסדת כנס לב האישה ופרופ’ אלון אייזן, מזכיר האיגוד הקרדיולוגי בישראל, לציון עשור לכנס לב האישה. הכנס יתקיים בין התאריכים 12 עד 14 בספטמבר 24 במלון נבל דוד, כפר נחום. לפרטים ולהרשמה לחצו כאן

  • מה בין סוגי אנדומטריוזיס שונים ובין הסיכון לסרטן שחלות? (JAMA)

    מה בין סוגי אנדומטריוזיס שונים ובין הסיכון לסרטן שחלות? (JAMA)

    בנשים עם אנדומטריוזיס סיכון מוגבר לסרטן שחלות, כאשר היקף העלייה בסיכון למחלה הממארת משתנה עם סוגי אנדומטריוזיס והסיכון הגבוה ביותר תואר באלו עם אנדומטריוזיס עם נגעים עמוקים בלבד (Deep Infiltrating Endometriosis) או באלו עם עדות נלווית לאנדומטריומה בשחלה (Ovarian Endometrioma), כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים עם אנדומטריוזיס […]

  • צריכת אלכוהול קבועה לאחר גיל 60 מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    צריכת אלכוהול קבועה לאחר גיל 60 מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    במבוגרים מעל גיל 60 שנים הנוהגים לשתות אלכוהול על-בסיס קבוע ייתכן סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, בעיקר בעקבות מחלות ממאירות או מחלות לב וכלי דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לאחרונה מומחים חשפו פגמים בביצוע מחקרים קודמים שהובילו לטענה הרווחת לפיה צריכת אלכוהול מתונה של […]

  • טיפול ב-CPAP עשוי לסייע במניעת סיבוכי יתר לחץ דם בנשים הרות (JAMA Netw Open)

    טיפול ב-CPAP עשוי לסייע במניעת סיבוכי יתר לחץ דם בנשים הרות (JAMA Netw Open)

    טיפול ב-CPAP (או Continuous Positive Airway Pressure) בנשים הרות עם דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בירידה משמעותית בשיעורי סוכרת הריונית ובירידה ניכרת בסיכון לקדם רעלת היריון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של שישה מחקרים שכללו 809 נשים הרות עם דום נשימה חסימתי בשינה במטרה לקבוע […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה