גנטיקה

טיפול חדש מביא להארכת ההישרדות בחולים עם ממאירות גרורתית של המעי הגס והרקטום (מתוך כנס Gastrointestinal Cancers Symposium)

במסגרת כנס ה-Gastrointestinal Cancer Symposium הוצגו תוצאות מחקר חדש להערכת התכשיר הניסיוני, Regorafenib, לפיהן הטיפול הביא לשיפור משמעותי בשיעורי ההישרדות ודחיית התקדמות המחלה בחולים עם ממאירות גרורתית של המעי הגס והרקטום.

במחקר האקראי בשלב 3, חציון ההישרדות הכולל של חולים שטופלו ב- Regorafenib עמד על 6.4 חודשים, זאת בהשוואה ל-5.0 חודשים בקבוצת הפלסבו עליה של 29% בהישרדות.

החוקרים מסבירים כי מדובר במעכב של מגוון קינאזות שונות. במחקרים מוקדמים, הוכח כי לטיפול פרופיל תופעות לוואי מקובל ויעילות נגד-גידולים.

במחקר CORRECT ביקשו החוקרים להעריך את הבטיחות והיעילות של Regorafenib בחולים עם מחלה גרורתית, בהם חלה התקדמות של המחלה לאחר מתן כל הטיפולים הסטנדרטים המאושרים.

מדגם המחקר כלל 760 חולים עם סרטן מעי גס ורקטום גרורתי, שהתקדם במהל טיפול סטנדרטי, או בתוך שלושה חודשים מהטיפול. במדגם, 505 חולקו באקראי לטיפול פומי ב- Regorafenib, במינון 160 מ”ג (3 שבועות ושבוע הפסקה), בשילוב עם הטיפול הסטנדרטי הטוב ביותר, ו-255 חולקו לטיפול פלסבו בשילוב עם הטיפול הסטנדרטי הטוב ביותר.

החולים המשיכו בטיפול עד להתקדמות המחלה, תמותה, או רעילות בלתי-מתקבלת. התוצא העיקרי היה שיעורי ההישרדות הכוללת. יעדי סיום משניים כללו שיעורי הישרדות ללא-התקדמות, שיעורי תגובה, שיעורי מחלה בשליטה, בטיחות ואיכות חיים.

בזמן ניתוח ביניים של הממצאים, שתוכנן מראש, זוהתה תועלת הישרדותית מובהקת סטטיסטית לטיפול ב- Regorafenib. יחס הסיכון המשוער להישרדות היה 0.773 (P=0.0051).

בנוסף לשיפור ההישרדות הכוללת, נרשמה עדיפות לשיעורי ההישרדות ללא-התקדמות, חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 1.9 חודשים (לעומת 1.7 חודשים עם פלסבו). יחס הסיכון להישרדות ללא-התקדמות עמד על 0.493 (p<0.000001).

החוקרים זיהו הבדל מובהק בשיעורי איזון המחלה בקבוצות Regorafenib ופלסבו (44% לעומת 15%, p<0.000001). בעקבות הממצאים, ועדת המעקב המליצה לאפשר לחולים בקבוצת הפלסבו לחצות לקבוצת הטיפול הפעיל.

תופעות לוואי עלו בקנה אחד עם ממצאי מחקרים קודמים, כאשר במרבית המקרים ניתן היה להמשיך בטיפול תוך הפחתת המינון. תופעות הלוואי הנפוצות בדרגה 3+ בקבוצת הטיפול הפעיל כללו תגובת עור יד-רגל (17%), עייפות (15%), שלשולים (8%), היפרביליריבונמיה (8%) ויתר לחץ דם (7%).

Gastrointestinal Cancers Symposium

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of the Medical Sciences עולה כי רמות גבוהות של חומצה אורית בדם עשויות להפחית את הסיכון להיארעות סרטן שד בנשים, רמז להשפעה מגנה של חומצה אורית בדם מפני המחלה הממארת בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תתכן מעורבות של רמות חומצה אורית בדם בהתפתחות ממאירות בשל עיכוב עקה חמצונית, […]

  • הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את מתן Osimertinib (טאגריסו) בשילוב עם Pemetrexed וכימותרפיה על-בסיס פלטינום כקו טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) חיובי למוטציית EGFR עם עדות למוטציות L858R או מחיקות אקסון 19. המומחים מסבירים כי אבחנת סרטן ריאות באירופה עולה על 450,000 מקרים בשנה. כ-10-15% מהחולים […]

  • שילוב Sorafenib עם TACE משפר הישרדות חולים עם הישנות סרטן כבד (JAMA Oncol)

    שילוב Sorafenib עם TACE משפר הישרדות חולים עם הישנות סרטן כבד (JAMA Oncol)

    בהשוואה ל-TACE (או Transarterial Chemoembolization) בלבד, שילוב Sorafenib עם TACE עשוי להביא לשיפור ההישרדות הכוללת והישרדות ללא התקדמות מחלה בחולים עם הישנות סרטן כבד בשלב בינוני עם חדירה מיקרווסקולארית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם הישנות סרטן כבד בשלב בינוני הפרוגנוזה אינה טובה, כאשר TACE […]

  • הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Pain עולה כי טיפול ב-TENS (או Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) בתדירות גבוהה ועצימות גבוהה הוביל להקלה דומה בכאב לאחר ניתוח לפרוסוקפי לכריתת כיס מרה כמו טיפול תוך-ורידי באופיואידים. מדגם המחקר כלל 163 חולים שעברו כריתת כיס מרה בגישה לפרוסקופית בשני מרכזים בשבדיה בין השנים 2019 ו-2023. חולים […]

  • חשיבות איכות הכנת המעי על התוצאות ארוכות הטווח של בדיקות קולונוסקופיה (Am J Gastroenterol)

    חשיבות איכות הכנת המעי על התוצאות ארוכות הטווח של בדיקות קולונוסקופיה (Am J Gastroenterol)

    בקרב מטופלים עם הכנת מעי סבירה או גרועה תועדו שיעורי זיהוי אדנומות נמוכים יותר וסיכון גבוה יותר לתמותה עקב סרטן מעי גס לאחר בדיקת קולונוסקופיה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת טיב הכנת המעי על תוצאות סרטן מעי גס ורקטום […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום בנשים תחת טיפול הורמונאלי חליפי, כאשר טיפול ב-Tibolone לווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלה הממארת.  עם זאת, היקף העלייה בסיכון הוא קטן וככל הנראה חסר חשיבות קלינית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים דיווחו כי טיפול […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה