גנטיקה

דיאטה עשירה בירקות פירות דגנים וקטניות אך דלה בבשר אדום קשורה לסיכון מופחת לסרטן שד שלילי לרצפטור אסטרוגן (Am. J. Epidemiol )

נשים הנמצאות בדיאטה עשירה בירקות, פירות וקטנית, אך דלה בבשר אדום, סודיום ופחמימות מעובדות, עשויות להנות מסיכון מופחת לסרטן שד שלילי לרצפטור אסטרוגן – סרטן שד שלילי ל- ER (האחראי כידוע על כרבע ממקרי סרטן השד), כך קובע מחקר חדש מה-Am. J. Epidemiol .

הנתונים מתבססים על מחקר האחיות ארוך טווח, ה- NHS, שבו נכללו למעלה מ-86,000 נשים שנמצאות במעקב של 26 שנים. פחות מ-1% מקבוצת המעקב פיתחה סרטן שד שלילי ל- ER , לאחר כניסתן לגיל המעבר.

הסיכון היה נמוך יותר בקרב נשים שהדיאטה שלהן הייתה הכי קרובה לדיאטת ה-DASH (זו המומלצת בעיקר להפחתת יתר לחץ דם והעשירה בירקות, פירות, דגן עשיר בסיבים תזונתיים, קטניות, אגוזים ומוצרי חלב דלי שומן.

הנשים בקבוצת ה-DASH היו בסיכון נמוך יותר של 20% לפתח סרטן שד שלילי ל- ER בהשוואה לנשים שתזונתן הייתה רחוקה מדיאטת DASH .

צריכה גבוהה של ירקות ופירות נמצאה קשורה לסיכון נמוך יותר של 30% לסרטן שד שלילי ל-ER .  לא נמצא קשר בין התזונה לסיכון לסרטן שד חיובי ל-ER .

הקשר בין דיאטת DASH או דיאטה עשירה בירקות ופירות לבין הירידה בסיכון לסרטן שד שלילי ל-ER נמשך גם אחרי שבוצעו התאמות לגורמי סיכון נוספים כמו השמנה, עישון ועוד.

לאור המימצאים, למרות שהחוקרים זהירים בהסקת מסקנות גורפות, הם סבורים שיש מקום לשקול מעבר לדיאטה מסוג DASH גם בגלל האספקט של הורדה אפשרית בסיכון לסרטן שד שלילי ל-ER .

Am. J. Epidemiol. (2011) 174 (6): 652-660.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה