גנטיקה

מקומו של prasugrel (אפיאנט) בחולי סוכרת שעברו PCI בעקבות ACS (מתוך Vasc Health Risk Manag )

מאמר סקירה חדש מה-Vasc Health Risk Manag מנתח את האפקטיביות של טיפול באמצעות

prasugrel (אפיאנט) חולי סוכרת שעברו אירוע קורונרי חריף (ACS) , בהשוואה לטיפול נוגדי טסיות אחרים.

המחברים מציינים ברקע שבחולים סוכרתיים קיים מצב תרומבואמבולי שכולל פעילות טסיות מוגברת. דבר זה גורם לכך שתוצאות הטיפול בנוגדי טסיות בחולי סוכרת שחוו ACS או הסובלים מתעוקה יציבה, פחות טובות מאשר במטופלים שאינם חולי סוכרת.

עוד כותבים המחברים שחולי סוכרת רבים מגלים תנגודת יחסית או חוסר תגובה מספק לתרופות אנטיתרומבוטיות. במסגרת פרוטוקול טיפולי באמצעות התערבות קורנורית מילעורית (PCI) , תגובת חסר לקלופידוגרל בחולי סוכרת נפוצה במיוחד.

מס’ אסטרטגיות נחבנו בכדי לבחון יעילות של טיפול נוגד טסיות בחולי סוכרת. אלו כללו מינונים מוגברים של קלופידוגרל, טיפול נוגד טסיות משולש הכולל גם את cilostazol וטיפול בנוגד טסיות חדש כמו prasugrel .

מחקר ה-TIMI 38 שהשווה בין פרסוגרל לקלופידוגרל במסגרת התחלת טיפול ב-PCI לחולי ACS כלל גם תת קבוצה של 3,146 חולי סוכרת. המטופלים בקבוצת הפרסוגרל נהנו מירידה אבסולוטית של 4.8% ביעד המשולב המרכזי של המחקר שכלל תמותה, אוטם שריר הלב לא קטלני, ושבץ מוחי לא קטלני במהלך מעקב של 15 חודשים.

בין חולי הסוכרת שהיו תחת טיפול באינסולין ההפחתה ביעד המשולב המרכזי הגיע ל-7.9% בקבוצת הפרסוגרל, בהשוואה לקלופידוגרל.

נתון מעניין נוסף היה שלא הייתה עלייה בשיעור הדימומים המג’וריים בתת הקבוצה של חולי הסוכרת בהשוואה לכלל המשתתפים במחקר.

מימצאים אלה נתנו חיזוק להיפותיזה הכללית שטיפול נוגד טסיות פוטנתי יותר עשוי באופן חלקי להתגבר על הפרותרומבוטיות הקיימת בחולי סוכרת ולהשיג ע”י כך שיפור קליני חשוב בתוצאות הטיפול תוך שמירה על בטיחות.  

Vasc Health Risk Manag. 2011; 7: 445459

הערת המערכת: יש לציין שההתוויה למתן פרסוגרל לחולי סוכרת עדיין לא נכללת בסל הבריאות (למעט חולים שעברו STEMI ושהם גם חולי סוכרת). ניתוח פרמקואקונומי שנערך לאחרונה ע” בעז גנזבורג, כלכלן רפואי ועורך מדור מינהל רפואי באי-מד, עבור חולי סוכרת עם NSTEMI הראה שהטיפול בפרסוגרל בקבוצה זו מציג יחס עלות/תועלת מועדף המצדיק הכללת כל חולי הסוכרת העוברים PCI לאחר ACS בסל.  





PMCID: PMC3148418

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה