טיפול ב-Sotagliflozin משפר תסמינים ואיכות חיים בחולים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי Sotagliflozin הביא לשיפור בתסמינים, מגבלה גופנית ואיכות חיים בתוך ארבעה חודשים לאחר החמרת אי-ספיקת לב.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מעכבי SGLT-2 עשויים לשפר את המצב הרפואי של חולי אי-ספיקת לב לכל אורך הספקטרום של מקטע הפליטה של חדר שמאל. עם זאת, ההשפעות של מעכבי SGLT-2 ו-SGLT-1 על המצב הבריאותי אינם ידועים. כעת הם השלימו ניתוח של נתוני מחקר SOLOIST-WHF (או Effect of Sotagliflozin on Cardiovascular Events in Patients with Type 2 Diabetes Post Worsening Heart Failure) במטרה לקבוע את ההשפעות של Sotagliflozin לעומת פלסבו על המצב הבריאותי על-רקע אי-ספיקת לב.

במסגרת מחקר SOLOIST-WHF חולקו באקראי חולים מאושפזים או חולקו ששוחררו לאחרונה מאשפוז בשל החמרת אי-ספיקת לב לקבלת Sotagliflozin או פלסבו. התוצא העיקרי היה המספר הכולל של אשפוזי אי-ספיקת לב, ביקורים דחופים בשל אי-ספיקת לב ותמותה קרדיווסקולארית. שאלון KCCQ-12 (או Kansas City Cardiomyopathy Questionnaire-12) הוגדר כתוצא משני. כעת התמקדו בשינוי במדד KCCQ-12 מתחילת המחקר עד לאחר ארבעה חודשים.

מבין 1,222 חולים שחולקו באקראי במסגרת המחקר, עבור 1,113 (91%) היו נתוני KCCQ-12 מלאים בתחילת המחקר ולאחר ארבעה חודשים. מדד KCCQ-12 ההתחלתי היה נמוך בכלל המדגם (חציון של 41.7 נקודות) והשתפר לאחר ארבעה חודשים בשתי הקבוצות.

הטיפול ב- Sotagliflozin לעומת פלסבו הפחית את הסיכון לתוצא העיקרי באופן עקבי לאורך שלישוני KCCQ-12 (P=0.54). בחולים שטופלו ב- Sotagliflozin לעומת אלו בזרוע הפלסבו תועד שיפור מצון במדד KCCQ-12 לאחר ארבעה חודשים (שינוי ממוצע מתוקן של 4.1 נקודות, P=0.005). השיפור במדד KCCQ-12 היה עקבי בתתי-קבוצות שונות, כולל חולים עם מקטע פליטה של חדר שמאל קטן מ-50% או של 50% ומעלה.

שיפור קטן לפחות (5 נקודות ומעלה) במדד KCCQ-12 לאחר ארבעה חודשים תועד בשיעור גבוה יותר של מטופלים ב- Sotagliflozin לעומת חולים ברוע הפלסבו (יחס סיכויים של 1.38, p=0.017).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בתועלת של Sotagliflozin בחולים עם החמרת אי-ספיקת לב, כאשר התועלת של הטיפול תוארה בחולים עם מאפיינים דמוגרפיים וקליניים שונים.

J Am Coll Cardiol, Sep 17, 2024

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|13/05/2026

מחקר זה נועד לבחון אם נוכחות של כמה קריטריונים ממאירים במקביל משפרת את הדיוק בניבוי תוצאות נוירולוגיות גרועות ומפחיתה את חוסר הוודאות

אפיבקסבן והסיכון לשבץ חוזר בהפרעה בפעילות חדר שמאל; ניתוח משני של ניסוי ARCADIA Trial

אפיבקסבן והסיכון לשבץ חוזר בהפרעה בפעילות חדר שמאל; ניתוח משני של ניסוי ARCADIA Trial

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/02/2026

יש אי־וודאות משמעותית לגבי הקשר בין אי־ספיקת חדר שמאל (Left Ventricular Dysfunction, LVD) לבין הסיכון לשבץ חוזר, וכן לגבי סוג הטיפול האנטיתרומבוטי האופטימלי למניעת שבץ חוזר בקבוצת חולים זו

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן