סטטינים (Statins) עשויים לסייע במניעת Age-Related Maculopathy – ARM, כך עולה מדיווח ראשוני שהתפרסם בגיליון אוגוסט של ה-British Journal of Ophthalmology.
במחקר case-control בחנו החוקרים, בראשות ד”ר McGwin מאוניברסיטת אלבאמה, את הקשר בין שימוש בסטטינים ו-ARM. הם השוו בין נתונים של 550 מטופלים עם אבחנה חדשה של ARM לנתונים של 5500 נבדקים ללא ARM בגילאים מתאימים כקבוצת ביקורת.
החוקרים מצאו שנבדקים עם ARM קיבלו 50% פחות מרשמים לסטטינים מקבוצת הביקורת. קשר זה לא נמצא עבור תרופות אחרות להורדת הכולסטרול.
בנבדקים עם ARM השכיחות של יתר לחץ דם, מחלות כלי דם וסוכרת היה גבוה באופן משמעותי מבקבוצת הביקורת. לא נמצאו הבדלים בשכיחות הפרעות במטבוליזם של שומנים או מחלות עורקים בין שתי הקבוצות.
החוקרים מציינים שעל סמך ממצאים אלו לא ניתן להסיק קשר סיבתי בהכרח בין השימוש בסטטינים ל-ARM. יש צורך במחקרים קליניים, אקראיים ומבוקרים על מנת להעריך את יעילות הטיפול בסטטינים בהפחתה או מניעה של ARM.
Br J Ophthalmol 2003;87:1121-1125



תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!