במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Infectious Diseases מדווחים חוקרים מצ’כיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי נוכחות חיידקים מייצרי ESBL (או Extended-Spectrum Beta-Lactamase) במערכת העיכול מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות זיהום Clostridium difficile.
במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי בחנו החוקרים אם נוכחות חיידקים בעלי עמידות רחבה במערכת העיכול מלווה בסיכון מוגבר לזיהום ב-Clostridium difficile. ניתוח הנתונים כלל 192 חולים שנבדקו ל-C. difficile (גיל ממוצע של 66.78 שנים, 56.3% נשים); מבין אלו, 100 סבלו משלשול ונמצאו חיוביים לאנטיגן ולרעלן ו-92 שימשו כביקורות עם שלשול אשר היו שליליים לשתי הבדיקות.
דגימות צואה טריות נסקרו לנוכחות חיידקים בעלי עמידות רחבה, כולל חיידקים המייצרים ESBL, חיידקי VRE (או Vancomycin-Resistant Enterococci) וחיידקים מייצרי Carbapenemase.
מהנתונים עולה כי נוכחות חיידקים מייצרי ESBL זוהתה כגורם מנבא בלתי-תלוי של זיהום ב-Clostridium Difficile בניתוח מתוקן (יחס סיכויים של 2.86, p=0.002); חשיפה לטיפול אנטיביוטי קודם נקשרה באופן בלתי תלוי עם זיהום ב-Clostridium Difficile (יחס סיכויים של 2.67, p=0.008).
החוקרים מדווחים כי לא נמצא קשר בין חיידקי VRE ובין זיהום ב-Clostridium Difficile. בהשוואה לביקורות, באלו עם זיהום ב-Clostridium Difficile תועדו שיעורים גבוהים יותר של טיפול אנטיביוטי לאחרונה (54.3% לעומת 83.0%), שיעורים גבוהים יותר של נוכחות חיידקים מייצרי ESBL (23.9% לעומת 52.0%) ושכיחות גבוהה יותר של חיידקי VRE (4.3% לעומת 14.0%). לא תועדו פתוגנים המייצרים Carbapenemase.
החוקרים מסכמים וכותבים כי לממצאי המחקר עשויות להיות השלכות על בחירת הטיפול האנטיביוטי, בפרט בחולים מבוגרים יותר.
Int J Infect Diseases, May 1, 2026





תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!