כירורגיה כללית

ניתוח הגדלת חזה – ההליך, הציפיות, ושביעות הרצון – על פי מחקרים מן העשור האחרון/מאמר אורח מאת ד”ר שלמה ברודובסקי (*)

ניתוחים להגדלת חזה מבוצעים בעולם מזה למעלה מ 40 שנה. במהלך השנים השתנו  השתלים  וגם שיטות הניתוח וזאת במטרה לתת לאישה תוצאה טבעית ככל האפשר עם שתל בטוח ככל האפשר תוך מזעור הסיכויים לסיבוכים ותופעות לואי . במהלך השנים פותחו סוגים שונים של שתלים כשהמטרה ליצור שתל  ידידותי ולא מזיק לגוף, שהגוף לא ידחה אותו ויגרום עד כמה שפחות סיבוכים . במהלך השנים נוסו חומרים שונים.   נכון להיום עשויים השתלים ממעטפת סיליקון מחוספסת או חלקה (*4)  עם מילוי של ג’ל סיליקון, שתלים אילו עומדים בדרישות טוב יותר מכל האפשרויות האחרות שנבדקו. במחקרים אשר בוצעו בנשים בקהילות השונות ברחבי העולם, נבדקו רמת שביעות הרצון מניתוחי הגדלת חזה, שביעות הרצון מגודל וצורת החזה וההחלמה  (*1).

בשנים אחרונות  נעשים מאמצים  למצוא  תחליף טבעי לשתל. והחומר הראשון שיכול לבוא בחשבון היא

רקמת שומן  שנשאבת מאזור אחד בגוף ומושתלת למקום אחר  בגוף בשד כדי להגדיל את נפחו. (*3).

התוצאות לפניכם.

חמש בחירות קריטיות בתכנון ניתוח הגדלת חזה

הוגדרו חמישה אלמנטים שהגבירו את שביעות הרצון של המטופלות לאחר הניתוח, והן:

1. מיקום השתל – בחירה נכונה של מיקום השתל, בהתאם למבנה הגוף, צורה וגודל החזה, תפחית את הסיכויים לסיבוכים, תאפשר לאורך זמן תוצאה אסתטית וטבעית יותר, פחות סיכון לסימני מתיחה או קפלים, בעור.

2. גודל השתל – גודל נכון של השתל עבור המנותחת, מותאם למבנה הגוף ומבנה החזה, יסייע לקבל תוצאה טבעית יותר וטובה יותר לאורך זמן. שתלים בגודל הנכון, יאפשרו מינימום מתיחה וצניחה של החזה ותאפשר לשמור על חזה אסתטי גם שנים לאחר הניתוח.

3. הסוג השתל הנבחר – חשוב להתאים לא רק את גודל (בעיקר משקל) השתל למנותחת, אלא גם את צורתו. כיום, נעשה שימוש בשתלים עגולים- גבוהים ונמוכים, שתלים בצורת טיפה, (שתלים אנטומיים ) שאמורים לדמות את צורת השד הטבעי. שתלים אילה יותר שטוחים בקצה העליון ויותר גבוהים ובולטים בקצה התחתון. הם יכולים להיות עגולים עגולה או אליפטית.

4. המיקום האופטימאלי של החתך שיבוצע במהלך הניתוח החתך דרכו מוחדר השתל צריך להיות במקום הכי פחות בולט ופחות נראה לעין. מקובלות מספר גישות לחתך: 1. בקפל התת שדי  שם הוא מוסתר מתחת לשד. 2. בגבול התחתון של העטרה, שם הצלקת משתלבת במעבר בין גבול העטרה היותר כהה לגבול העור שהוא בהיר יותר.  3. בבית השחי שם הצלקת  מוסתרת עי’ היד.(*5).

5. גודל החתך ואופן הביצוע שלו – משמעותיים בעיקר לתהליך ההחלמה ולאסתטיקה של תוצאות הניתוח.

בחירה מושכלת של מיקומו, אורכו, וצורתו יאפשרו תוצאה  עם צלקת עד כמה שאפשר פחות נראית לעין ומכאן גם תוצאה אסתטית טובה יותר.

ממוצע הסיבוכים (הפשוטים והמורכבים) לאחר ניתוחי הגדלת חזה בעולם.

ניתוחי הגדלת חזה, לעיתים קרובות מבוצעים ביחד עם עיצוב השד. ניתוחים אלה, אשר אורכים בין שעה וחצי לשלוש שעות ויותר, מבוצעים לרוב בהרדמה כללית ללא אשפוז ממושך אלא להשגחה של מספר שעות, מעבר להתפוגגות חומרי ההרדמה, נחשבים בעלי אחוז יחסית נמוך של סיבוכים. בדקנו בספרות את אחוזי הסיבוכים, והתוצאות הן:

·         במחקר שבדק 1,529 נשים לפחות 10 שנים לאחר ניתוחי חזה, נמצא כי פחות מ5% מהנשים שעברו הגדלת חזה, דיווחו על פגמים אסתטיים, כמו קפלים בעור החזה אשר נוצרים במהלך השנים בנשים רזות . מאוד עם עור דק ולא גמיש. נשים אשר עברו הגדלת חזה באמצעות שתלים מצופים בפוליאוריתן גורמים פחות התקשות הקופסית (6.6%) שיכולה לגרום לשד נוקשה יותר ופחות אסתטי. לאומת , שכיחות של כ (14.15%). בשתלים ללא ציפוי . (*2).
באותו המאמר נמצא כי
15%  מהנשים שנבדקו  בחרו  לבצע ניתוח חוזר במהלך 10 השנים. לשם ההשוואה, בקרב נשים שעברו ניתוח לשחזור השד, מעל 35% ביצעו ניתוח חוזר בתוך אותה תקופת זמן.
רמת שביעות הרצון – באותו המחקר, התבקשו הנשים לדרג את שביעות הרצון שלהן מניתוח הגדלת החזה, בסולם של 1 – 5. נשים שעברו הגדלת חזה, דירגו את החוויה והתוצאה של ניתוח הגדלת חזה בממוצע ב – 4.5 מתוך 5. זהו הציון הגבוה ביותר שניתן בניתוחי חזה למחקר זה, כאשר גם עבור שחזור וגם עבור עיצוב מחדש של החזה, ציוני שביעות הרצון היו נמוכים יותר.

שביעות הרצון וההשפעות הפסיכולוגיות

מרבית המחקרים המבוצעים בתחום ההשפעות הפסיכולוגיות של ניתוחי הגדלת חזה על נשים (כמו למשל המחקר הזה: חזה אצל רבות מן הנשים אשר מאפשרות לעצמן תיקון פיזיולוגי המקושר אל תחושת הביטחון העצמי, הדימוי העצמי, ואפילו שמחת החיים שלהן. חשוב, עם זאת, לבצע גם תיאום ציפיות וגם תהליך בחירה מושכל של הרופאה המנתח, אשר יאפשרו שניהם תוצאות אופטימאליות והנאה מרבית למשך שנים רבות מאותן תוצאות, ניתוח הגדלת החזה.

מציינים לחיוב את ההשפעה של ניתוח להגדלת חזה(*6).

נקודה מהותית – תהליך בחירת הרופא המנתח, והשפעתה על שביעות הרצון של המנותחת

בלב הבחירה בעניין ניתוחי הגדלת חזה עומדת ללא ספק הבחירה ברופא המנתח. מנותחות מתארות את הציפייה שלהן, לקבל ליווי מקצועי ותמיכה בכל אחד משלבי התהליך, החל מן השלבים המקדימים לניתוח, תיאום הציפיות, בחירת השתלים ואופן הביצוע של הניתוח, וליווי טרום ניתוח של המטופלת; וכלה בסיום הניתוח, תהליך ההחלמה וההתאוששות. מטופלות מבטאות צורך לזהות רופא מנתח מקצועי ובעל ניסיון (שהן יכולות לסמוך עליו), אשר יספק מסגרת של ליווי בתהליך. על כן, אנחנו רואים חשיבות עליונה ביצירת קשר אישי בין הרופא המנתח למטופלת, בעיקר בפגישת הייעוץ המקדימה, בליווי (שייעשה לפחות בחלקו על ידי הרופא עצמו, ויושלם על ידי בדיקות יזומות של המטופלת על ידי הצוות במרפאה) לאחר הניתוח, ובזמינות לשאלות בנוגע לתסמינים המופיעים בתהליך ההחלמה.

(*) כותב המאמר: ד”ר שלמה ברודובסקי, מנתח פלסטי להגדלת חזה

המקורות:

1

 Five Critical Decisions in Breast Augmentation Using Five Measurements in 5 Minutes. Tebbetts JB, Adams WP. Plast Reconstr Surg. 2006 Dec;118(7 Suppl):35S-45S.

2. A Long-Term Study of Outcomes, Complications, and Patient Satisfaction with Breast Implants, Handel, Neal, Cordray, Tracy, Gutierrez, Jaime, and Jensen, J. Arthur . Plastic & Reconstructive Surgery. (2006) 117(3):757-767

3.Brava and Autologous Fat Transfer Is a Safe and Effective Breast Augmentation Alternative: Results of a 6-Year, 81-Patient, Prospective Multicenter Study. Khouri, Roger K., Eisenmann-Klein, Marita, Cardoso, Eufemiano, Cooley, Brian C., Kacher, Daniel, Gombos, Eva, and Baker, Thomas. Plastic & Reconstructive Surgery. (2012). 129(5):117387.

4. “Textured or smooth implants for breast augmentation? A prospective controlled trial” Coleman DJ, Foo IT, Sharpe DT . Brit J Plast Surg 199144: 444448.

5. Effects of incision choise on outcomes in primery breast augmentation” Jacobs JM, Gotti ME, SchaffinerAD, Hill LM, SpearSL.” Aesthet Surg J 2012May;32(4):456-62.

6. “Motivational factors and psychological processes in cosmetic breast augmentation surgery”, Solvi, Anette S., Foss, Kaja, von Soest, Tilmann, Roald, Helge E., Skolleborg, Knut C., and Holte, Arne. J Plast Reconstr Aesthet Surg. 2010 Apr;63(4):673-80. doi: 10.1016/j.bjps.2009.01.024. Epub 2009 Mar 5.

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Arthroplasty דווח על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בעלויות טיפול גבוהות יותר וסיכון מוגבר לסיבוכים ניתוחיים, כולל שבר סביב מפרק תותב ועירויים, בהשוואה לניתוח קונבנציונאלי להחלפת מפרק הירך. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות כ-1.2 מיליון חולים (גיל […]

  • האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Respiratory Medicine עולה כי אבחנה של פסוריאזיס אינה מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, או COPD). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הבנת הקשר בין פסוריאזיס ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית עשויה לסייע בטיפול טוב יותר בחולים. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי […]

  • אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, בחולים עם אורטיקריה תועדה עליה של 49% בסיכון להתפתחות מחלה ממארת בשנה הראשונה לאחר האבחנה, עם ירידה בסיכון ל-6% בשנים הבאות. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגרים בדנמרק ובחן את היארעות הסיכון לממאירות בקרב חולים עם אורטיקריה בהשוואה לסיכון לממאירות […]

  • היעילות והבטיחות של Risankizumab לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (Rheumatology and Therapy)

    היעילות והבטיחות של Risankizumab לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (Rheumatology and Therapy)

    במאמר שפורסם בכתב העת Rheumatology and Therapy מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות ביעילות וסבילות של Risankizumab (סקייריזי) לאורך 100 שבועות, כאשר מרבית החולים שהגיבו לטיפול לאחר 52 שבועות שמרו על התגובה לאורך זמן, ללא סוגיות בטיחות חדשות.   ברקע למחקר מסבירים כי אין נתונים רבים אודות ההשפעה ארוכת הטווח של טיפולים תרופתיים לדלקת […]

  • דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Arthroplasty)

    דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Arthroplasty)

    בחולים עם אבחנה של דום נשימה חסימתי בשינה תועד סיכון מוגבר לסיבוכים משמעותיים לאחר ניתוח החלפה מלאה של מפרק, כולל דליריום, תסחיף ריאתי וסיבוכים תרומבואמבוליים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של שבעה מחקרים שכללו 20,977 משתתפים עם וללא דום נשימה חסימתי בשינה, אשר עבדו ניתוח […]

  • תוצאות חיוביות לטיפול ב-Sonelokimab כנגד דלקת מפרקים פסוריאטית (מתוך כנס ה-EULAR)

    תוצאות חיוביות לטיפול ב-Sonelokimab כנגד דלקת מפרקים פסוריאטית (מתוך כנס ה-EULAR)

    מתן טיפול ב- Sonelokimab לחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה הוביל לשיעור גבוה יותר של חולים שהשיגו שיפור של לפחות 50% במדד ACR (או American College of Rheumatology), בהשוואה לפלסבו, כך עולה מתוצאות מחקר בשלב 2 שהוצגו במהלך כנס ה-European Alliance of Associations for Rheumatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Sonelokimab הינו נוגדן הנקשר ל-IL-17A, […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול מקומי חדש להזעת-יתר בבית השחי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול מקומי חדש להזעת-יתר בבית השחי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור טיפול אנטי-כולינרגי מקומי, ג’ל Sofpironium 12.45%, לטיפול במקרים של הזעת-יתר ראשונית בבית השחי במבוגרים וילדים בגילאי 9 שנים ומעלה. על-פי ההודעה לעיתונות מטעם חברת Botanix Pharmaceuticals, אשר פיתחה את המוצר ותשווק אותו, האישור מבוסס על תוצאות שני מחקרים בשלב 3 שכללו 710 משתתפים עם […]

  • מחלה הקשורה ל-IgG4 נפוצה וחמורה יותר בגברים (The Lancet Rheumatol)

    מחלה הקשורה ל-IgG4 נפוצה וחמורה יותר בגברים (The Lancet Rheumatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מחלה הקשורה ל-IgG4 (או IgG4-Related Disease) חמורה יותר בקרב גברים, עם רמות ליפאז נמוכות יותר משמעותית ושכיחות גבוהה יותר משמעותית של מעורבות איברים, בהשוואה לנשים. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי שכלל 328 משתתפים (69% גברים) עם אבחנה של מחלה הקשורה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה