טיפול משולב ב- ACE-I ו- angiotensin II receptor השיג שיפור בפרופיל הליפידים והאלבומינוריה בחולי סוכרת סוג 2

במחקר המתפרסם במהדורת אפריל של ה-Journal of the American Society of Nephrology , מציגים חוקרים דניים עבודה שבה הושוותה ההשפעה של מתן של  benazepril במינון יומי של 20 מ”ג (מקבוצת ה- ACE-I ) , מול טיפול ב- valsartan במינון יומי של 80 מ”ג (מקבוצת ה- AIIA ) , מול טיפול משולב של השניים ובהשוואה לפלצבו.

20 חולים בלבד השתתפו במחקר, כולם חולי סוכרת נפרופטית .

הטיפולים המונותרפים היו שווים באפקטיביות שלהם בהשווא לפלצבו הן ברמת האלבומינוריה ולחץ הדם. ואולם הטיפול המשולב היה יעיל יותר משני הטיפולים המונותרפיים בשיעורים משמעותיים ביותר: רמת האלבומינוריה ירדה ב- 43% בממוצע, והירידה בלחץ דם הייתה ב- 6 עד 7 מ”מ כספית.

החוקרים מסכמים כי חסימה דואלית של ציר ה- renin-angiotensin מספקת תוספת של  הגנה נפרופטית וקרדיאלית משמעותית בהשוואה לטיפול מונותרפי.

המחקר מומן על ידי נוברטיס פרמצבטיקה.

J Am Soc Nephrol. 2003;14:992-999

לדיווח במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן