גסטרואנטרולוגיה

רפואה ותזונה אישית מבוססת על הרכב חלב האם/הרצאתה של ד”ר רביד שכטר (מיימילק) מכנס תזונה מונעת, כנס איחוד כוחות 2016- מושב hot topics בתזונת ילדים

חלב אם הוא הסטנדרט בתזונת תינוקות. חלב אם הוא רקמה חיה המכילה אינספור רכיבים ביו-אקטיביים חיוניים לבריאות והתפתחות התינוק. חלב אם הינו נוזל פיזיולוגי הנדגם בצורה לא פולשנית, המושפע מסטטוס האם, גנטיקה, הרגלים ועוד, ובעל השלכות דיאגנוסטיות, הן על היונק והן על האם. לכל אם הרכב חלב ייחודי משלה, ואבחון במועד יכול לקדם הצלחת הנקה ולאפשר התאמת טיפול תזונתי אישי ליונק ולאם.

היות וגופי בריאות בעולם ממליצים על הנקה בלעדית לחצי שנה הראשונה לחיים, תקופה הנחשבת כפגיעה לחסרים תזונתיים, ישנה משמעות רבה לניטור רמות הויטמינים בחלב אם כרפואה מונעת ומותאמת אישית.

כיום, מצטבר מידע בספרות המקצועית המקשר את ההרכב התזונתי של חלב האם לתזונת האם המיניקה. רכיבים אשר רמתם בחלב האם מושפעת מתזונת האם והסטטוס בגופה ואשר עלולים להימצא בחסר, הוגדרו בעדיפות ראשונה לנשים מיניקות וכוללים את הויטמינים A,B1, B2, B6, B12 , כולין והמינרלים יוד וסלניום.

תיסופם בתזונת האם מוביל לשיפור סטטוס היונק. חסרים קליניים בתינוקות יונקים בעולם מערבי הם נדירים (מקרים דווחו גם בישראל), אולם אלו מתגלים מאוחר במחצית השנייה לחיי התינוק, בעוד שנוצרו הרבה קודם. חסרים תת קליניים בקרב תינוקות יונקים שכיחים ומתועדים על ידי ארגוני בריאות בעולם כולל גם במדינות מערביות, בעוד שהשלכותיהם ארוכות טווח טרם ברורות הם מגדירים את האוכלוסיה שבסיכון.

ניטור של האוכלוסיה באמצעות חלב אם הינו כלי לא פולשני לסקרי מצב האוכלוסיה ולקביעת המלצות לשיפור בריאות האם והילוד. ניטור של אמהות, באמצעות דגימת חלב אם אישית, כחלק מאיבחון וטיפול פרטני, הינו בסיס לבניית תזונה מותאמת אישית לאם בתקופת ההנקה לשיפור בריאות האם והתינוק.

מעבדות מיימילק הינה חברה הזנק המתמחה בדיאגנוסטיקה בחלב אם. מיימילק מפתחת ומבצעת בדיקות רפואיות מבוססות מעבדה בחלב אם לאבחון של סיבוכים קשורי הנקה ומדדי איכות בחלב אם. ההרצאה סקרה תוצאות ייחודיות של מעבדות מיימילק מאנאליזה ראשונית של מדגם ראשוני אשר מצביע על שונות בהרכב חלב האם של נשים מניקות, ומספק אינפורמציה בדבר שכיחות חסרים תזונתיים של חלב האם בישראל.

למצגת המלאה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכה רבה של וויטמין A מלווה בסיכויים נמוכים יותר להופעת דיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת ESC Heart Failure. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת וויטמין A ובין דיכאון בקרב חולים עם אי-ספיקת לב. לצורך מחקר החתך החוקרים אספו נתונים אודות חולים עם אבחנה של […]

  • האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    מעבר לתזונה עתירת פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי-שומן ודלה בנתרן, משקאות ממותקי-סוכר ובשר אדום ומעובד עשויה להפחית שומן כבדי, רקמת שומן תת-עורית ורקמת שומן ויסראלי בחולים עם סוכרת, בפרט באלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים […]

  • תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי תוספי שמן דגים ורמות גבוהות של חומצות שומן אומגה שלוש רב-בלתי-רוויות, בפרט DHA (או Docosahexaenoic Acid), מלווים בסיכון נמוך יותר לסיבוכים וסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לשמן דגים השפעה חיובית על בריאות כלי הדם באוכלוסייה הכללית, אך […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה