גסטרואנטרולוגיה

השמנה בטנית קשורה בסיכון מוגבר לבארט אזופגוס (The American Journal of Gastroenterology)

לפי מחקר חדש עולה, כי השמנה בטנית קשורה בסיכון מוגבר להתפתחות של Barrett’s esophagus (BE). לפי החוקרים, ייתכן והשומן הפנימי הוא האחראי לסיכון המוגבר.

למחקר גויסו מטופלים שעברו גסטרוסקופיה ו- CT בטני באותה שנה. נמצאו 36 מטופלים עם BE ו- 93 משתתפי בקרה ללא BE. החוקרים חישבו את שטחי רקמת השומן הפנימיים (VAT) ואת שטחי רקמת השומן התת-עוריים (SAT), בגובה L4-L5, לפי בדיקת ה- CT.

החוקרים מדווחים, כי ערכי ה- BMI היו גבוהים יותר באופן מובהק בקרב המטופלים עם BE, בהשוואה למשתתפי הבקרה. ה- VAT היה גדול פי 1.5 במטופלים עם BE, בהשוואה למשתתפי הבקרה. ה- SAT היה דומה בשתי הקבוצות.

לפי חישוב החוקרים, כל עלייה של 10 סמר ב- VAT, היתה קשורה בעלייה של 9% בסיכון ל- BE. גם אחרי התאמה ל- BMI, VAT נשאר קשור בסיכון מוגבר ל- BE.

The American Journal of GastroenterologyVolume 100 Issue 10 Page 2151  – October 2005

לידיעה המלאה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה