גסטרואנטרולוגיה

תוצאות false-positive שכיחות בבדיקות לגילוי זיהום בצהבת A (ה-MMWR )

חוקרים מדווחים כי ביצוע בדיקה שגרתית בחולים שלא סובלים מסיפטומים של זיהום בוירוס צהבת A (הוא hepatitis A virus או HAV) ואין להם היסטוריה של חשיפה מעלה את הסבירות לקבלת תוצאות false-positive.

החוקרים מציינים כי בכדי לשפר את ערך החיזוי של תוצאת בדיקת IgM anti-HAV חיובית, על הרופאים להגביל את ביצוע בדיקות המעבדה לגילוי זיהום HAV אקוטי בחולים שבהם נתקבלו ממצאים קליניים אופיניים לצהבת A או לאנשים שנחשפו למערכות שבהן קיים חשש מהדבקה ב-HAV.

החוקרים בחנו מקרים שבהם נתקבלו תוצאות בדיקה חיוביות בקונטיקט ובאלסקה וערכו סקירת מידע שהתקבל במחקר ה-Sentinel Counties Study בשנת 2003.

בקונטיקט, דווח על 127 מקרי תוצאות חיוביות בין השנים 2002-2003, כשרק 108 חולים מתוכם סבלו ממחלת HAV אקוטית. יתר 19 המקרים הוכרו כתוצאות false-positive, כש-9 מהם היו מקרים א-סימפטומטיים ו-10 מהם הציגו מופעים קליניים שאינם מתאימים לזיהום HAV.

באלסקה, דווח על 27 מקרים של חולים ב-HAV בין השנים 2002-2004, ועל 10 מקרים של תוצאות false-positive. ב-7 מתוך 10 מקרים אלה נמצאה עליה ברמות ה-alanine aminotransferase (ה-ALT) בסרום ושלושת המקרים האחרים היו א-סימפטומטיים.

במחקר ה-Sentinel Counties, שנערך ב-6 מדינות בארצות-הברית, מצאו החוקרים כי מתוך 140 החולים שבהם התקבלו תוצאות בדיקות חיוביות, רק 53 (38%) סבלו ממחלה המתאימה להגדרת המקרה. רנ”א של HAV התגלה בחולה אחד מתוך 25 (4%) המקרים שלא נמצאה בהם מחלה מתאימה לתאור המקרה, בהשוואה ל-34 (66%) חולים בהם התגלה הרנ”א בקרב אלו שבהם הופיעה מחלת HAV.

בכל שלושת מערכת המידע ששימשו במחקר, נמצא כי רוב תוצאות ה-false-positive התקבלו בחולים מבוגרים יותר שלא נמצאו בהם גורמי סיכון טיפוסיים להדבקה בזיהום. ולמעשה ברוב אלה שעברו בדיקה חוזרת התקבלו תוצאות שליליות.

העורכים כותבים כי אין לעודד את השימוש בבדיקות IgM anti-HAV ככלי סריקה או כחלק ממערך הבדיקות לבירור מקרים של אי-תקינויות לא אקוטיות בתפקוד הכבד.

הם מוסיפים כי לפני קבלת החלטה בנוגע למתן טיפול חיסוני-מניעתי בקרב אנשים שבאו במגע עם חולים שבהם התקבלו תוצאות בדיקות חיוביות ללא מופע קליני של המחלה או היסטוריה של חשיפה, על הרופאים לאסוף מידע נוסף.

לידיעה במדסקייפ

MMWR 2005;54:453-456.

<!–


–>

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide במינון 10 מ”ג עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide במינון 10 מ”ג בלבד בטיפול בחולים עם זיהום כרוני בנגיף הפטיטיס D (HDV, או Hepatitis D Virus) כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. במחקר בשלב 3, טיפול מונותרפי ב- Bulevirtide הוביל לתגובה נגיפית בחולים עם זיהום כרוני […]

  • בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis). החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, […]

  • הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    זיהום בנגיף הפטיטיס D הוא סיבה לדאגה ברחבי העולם, כאשר הוא מתרחש בשילוב עם זיהום בנגיף הפטיטיס B, ומשפיע על כ-12 עד 72 מיליון בני אדם ברחבי העולם. סקירה זו מתוך ה-JAMA מתעמקת במורכבויות של זיהום בנגיף הפטיטיס D, עם פירוט על אֵפּידֶמיולוגיה, אבחון, מניעה וכן על ההתפתחויות העדכניות בטיפול בו. סקירת המידע הזמין מעניקה תובנות חשובות על האתגרים שמציב זיהום בנגיף הפטיטיס D ועל המאמצים המתמשכים לטפל בבעיה זו של בריאות הציבור.

  • משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin משפר תפקוד כלייתי וכבדי בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV (מתוך כנס The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin משפר תפקוד כלייתי וכבדי בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV (מתוך כנס The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir (אפקלוזה) עם Ribavirin נמצא יעיל בקרב חולים עם זיהום כרוני ועמיד בנגיף HCV (או Hepatitis C Virus) עם שחמת כבד ומחלת כליות כרונית, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-The Liver Meeting. החוקרים מסין בחנו את הבטיחות והיעילות של 12 שבועות טיפול במשלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin ב-65 חולים (גיל ממוצע של 52.3 […]

  • טיפול ארוך-טווח ב-Tenofovir Disoproxi Fumarate מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (מתוך J Hepatol)

    טיפול ארוך-טווח ב-Tenofovir Disoproxi Fumarate מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (מתוך J Hepatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Hepatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ארוך-טווח ב- Tenofovir Disoproxi Fumarate (או TDF) מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (או Hepatitis B Virus). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהום בנגיף HBV מלווה בירידה בצפיפות עצם ועליה בסמני שחלוף עצם. עם […]

  • טיפול ב-Tenofovir Disoproxil טוב יותר מ-Entecavir כנגד סרטן כבד משנית ל-HBV (מתוך JAMA Netw Open)

    טיפול ב-Tenofovir Disoproxil טוב יותר מ-Entecavir כנגד סרטן כבד משנית ל-HBV (מתוך JAMA Netw Open)

    טיפול ב- Tenofovir Disoproxil(אוויפלרה) עשוי להביא לשיעורי הישרדות כוללים והישרדות ללא-הישנות גבוהים יותר, בהשוואה לטיפול ב-Entecavir (אנטקאביר) בחולים עם סרטן כבד משנית לזיהום בנגיף HBV (או Hepatitis B Virus) לאחר ניתוח לכריתה של הכבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי טיפול כנגד הנגיף עשוי למנוע הישנות ממאירות ולהאריך את ההישרדות הכוללת לאחר […]

  • משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Tenofovir Alafenamide יעיל כנגד זיהום משולב ב-HBV ו-HCV (מתוך כנס ה-The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Tenofovir Alafenamide יעיל כנגד זיהום משולב ב-HBV ו-HCV (מתוך כנס ה-The Liver Meeting)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס The Liver Meeting עולים שיעורי תגובה נגיפית ממושכת גבוהים עם משלב Sofosbuvir/Velpatasvir (אפקלוזה) עם Tenofovir Alafenamide (ומלידי) במשך 12 שבועות כנגד זיהום משולב בנגיפי HCV ו-HBV.  יתרה מזאת, לא תועדו מקרים של רה-אקטביציה של HBV DNA במהלך תקופת הטיפול. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, פרוספקטיבי, בתווית-פתוחה, להערכת הבטיחות והיעילות של משלב […]

  • שיעורי תמותה נותרים גבוהים גם לאחר ריפוי זיהום בנגיף HCV (מתוך The BMJ)

    שיעורי תמותה נותרים גבוהים גם לאחר ריפוי זיהום בנגיף HCV (מתוך The BMJ)

    במבוגרים שטופלו בהצלחה כנגד זיהום בנגיף HCV (או Hepatitis C Virus) עדיין קיימים שיעורי תמותה גבוהים יותר משמעותית, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The BMJ. הגורמים העיקריים לשיעורי התמותה המוגברים באוכלוסייה זו כללו מקרי מוות על-רקע מחלת כבד או משנית לטיפול תרופתי. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את שיעורי התמותה לאחר […]

  • מעכבי בקרה חיסונית מדכאים שכפול נגיף HCV בחולים עם גידולים סולידיים (Am J Gastroenterol)

    מעכבי בקרה חיסונית מדכאים שכפול נגיף HCV בחולים עם גידולים סולידיים (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול במעכבי בקרה חיסונית בחולים עם גידולים סולידיים עשוי להביא לעיכוב שכפול נגיף HCV (או Hepatitis C Virus) עם ריפוי נגיפי, ללא טיפול בתרופות בעלות פעילות ישירה כנגד הנגיף. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה