גסטרואנטרולוגיה

מתן חיסון נגד צהבת מסוג A ו-B כדאי כלכלית בקרב המטופלים במרפאות מין

חוקרים מדווחים כי החלפת החיסון נגד צהבת מסוג B בחיסון פעיל נגד צהבת מסוג A ו-B במרפאות למחלות מין בארצות-הברית תיצור הגנה נוספת וכדאית כלכלית. החיסון נגד צהבת מסוג A ו-B הינו זמין וניתן על-פי אותו לוח זמנים כמו החיסון נגד צהבת מסוג B.

החוקרים מציינים בדיווח כי מתן החיסון גם נגד צהבת מסוג A כדאי כלכלית בילדים ובמבוגרים. אולם, אנליזות קודמות מצאו כי הוא אינו כדאי במבוגרים בגילאים מבוגרים יותר, הכוללים אנשים מעל גיל 50 שנים.

החוקרים השתמשו במודל תוצאות הצהבת מסוג A של Markov בכדי להעריך את היעילות הכלכלית של השימוש בחיסון הכפול. הם כללו בחישוב קבוצה קוהורטית של מיליון מבוגרים בגילאי 18-30 שנים שהגיעו לטיפול במרפאות למחלות מין במהלך שנת 2002. באופן שמרני, הם הניחו כי הסיכון זהה לסיכון המצוי באוכלוסיה הכללית באותו גיל.

המודל צופה כי 10,382 מקרי זיהום, 1480 אישפוזים ו-48.4 מקרי מוות יתרחשו בשל צהבת A במהלך 5 העשורים הקרובים בהעדר החסינות לצהבת A. החוקרים העריכו את העלות הנוספת של חיסון נגד צהבת מסוג A ו-B מעבר לעלות החיסון נגד צהבת מסוג B ב-36$ לכל שלוש מנות במסגרת הציבורית. אולם, הם מציינים כי העלות תהיה גבוהה פי יותר משלושה במידה והחיסון יעשה באופן פרטי.


החיסון ימנע 2263 מקרים, ובכך יופחתו עלויות הטיפול ב-2.5 מיליון דולרים. עלות החיסון נאמדת בחיסכון של 20,891$ לכל שנת חיים ובחיסכון של 13,397$ לכל שנת חיים מותאמת לאיכות. כל אנליזות הרגישות מצאו עלויות נמוכות מ-42,000$ לכל שנת חיים ומ-25,000$ לכל שנת חיים מותאמת לאיכות.

החוקרים מציינים כי בשל ההערכות השמרניות שנעשו, החיסון הכפול עשוי להיות כדאי אפילו יותר ממה שנמצא באנליזה זו.

החוקרים מסבירים כי הוועדה המייעצת של העיסוק במתן חיסונים ממליצה על החיסון במבוגרים המצויים בסיכון גבוה, קבוצה הכוללת צרכני סמים המשתמשים במזרקים, מטיילים ליעדים שבהם שכיחות המחלה גבוהה, וגברים המקיימים יחסי מין חד-מיניים. אולם, לטענתם, חולים רבים לא מדווחים על היותם חשופים לגורמי סיכון אלה, דבר המקשה על זיהוי אוכלוסיית היעד האופטימלית. 

Sex Transm Dis 2003;30:859-864.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide במינון 10 מ”ג עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide במינון 10 מ”ג בלבד בטיפול בחולים עם זיהום כרוני בנגיף הפטיטיס D (HDV, או Hepatitis D Virus) כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. במחקר בשלב 3, טיפול מונותרפי ב- Bulevirtide הוביל לתגובה נגיפית בחולים עם זיהום כרוני […]

  • בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis). החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, […]

  • התועלת של טיפול מונע בדוקסילין למניעת זיהומים המועברים במגע מיני בנשים (N Engl J Med)

    התועלת של טיפול מונע בדוקסילין למניעת זיהומים המועברים במגע מיני בנשים (N Engl J Med)

    טיפול מניעתי לאחר-חשיפה בדוקסילין אינו מלווה בשיעורי היארעות נמוכים יותר של זיהומים המועברים במגע מיני בקרב נשים, בהשוואה לטיפול סטנדרטי, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול מניעתי לאחר-חשיפה בדוקסילין הוכח כאמצעי למניעת זיהומים המועברים במגע מיני בגברים שאינם טרנסג’נדרים ובנשים טרנסג’נדריות, אך אין […]

  • הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    זיהום בנגיף הפטיטיס D הוא סיבה לדאגה ברחבי העולם, כאשר הוא מתרחש בשילוב עם זיהום בנגיף הפטיטיס B, ומשפיע על כ-12 עד 72 מיליון בני אדם ברחבי העולם. סקירה זו מתוך ה-JAMA מתעמקת במורכבויות של זיהום בנגיף הפטיטיס D, עם פירוט על אֵפּידֶמיולוגיה, אבחון, מניעה וכן על ההתפתחויות העדכניות בטיפול בו. סקירת המידע הזמין מעניקה תובנות חשובות על האתגרים שמציב זיהום בנגיף הפטיטיס D ועל המאמצים המתמשכים לטפל בבעיה זו של בריאות הציבור.

  • משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin משפר תפקוד כלייתי וכבדי בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV (מתוך כנס The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin משפר תפקוד כלייתי וכבדי בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV (מתוך כנס The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir (אפקלוזה) עם Ribavirin נמצא יעיל בקרב חולים עם זיהום כרוני ועמיד בנגיף HCV (או Hepatitis C Virus) עם שחמת כבד ומחלת כליות כרונית, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-The Liver Meeting. החוקרים מסין בחנו את הבטיחות והיעילות של 12 שבועות טיפול במשלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin ב-65 חולים (גיל ממוצע של 52.3 […]

  • טיפול ארוך-טווח ב-Tenofovir Disoproxi Fumarate מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (מתוך J Hepatol)

    טיפול ארוך-טווח ב-Tenofovir Disoproxi Fumarate מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (מתוך J Hepatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Hepatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ארוך-טווח ב- Tenofovir Disoproxi Fumarate (או TDF) מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (או Hepatitis B Virus). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהום בנגיף HBV מלווה בירידה בצפיפות עצם ועליה בסמני שחלוף עצם. עם […]

  • טיפול ב-Tenofovir Disoproxil טוב יותר מ-Entecavir כנגד סרטן כבד משנית ל-HBV (מתוך JAMA Netw Open)

    טיפול ב-Tenofovir Disoproxil טוב יותר מ-Entecavir כנגד סרטן כבד משנית ל-HBV (מתוך JAMA Netw Open)

    טיפול ב- Tenofovir Disoproxil(אוויפלרה) עשוי להביא לשיעורי הישרדות כוללים והישרדות ללא-הישנות גבוהים יותר, בהשוואה לטיפול ב-Entecavir (אנטקאביר) בחולים עם סרטן כבד משנית לזיהום בנגיף HBV (או Hepatitis B Virus) לאחר ניתוח לכריתה של הכבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי טיפול כנגד הנגיף עשוי למנוע הישנות ממאירות ולהאריך את ההישרדות הכוללת לאחר […]

  • משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Tenofovir Alafenamide יעיל כנגד זיהום משולב ב-HBV ו-HCV (מתוך כנס ה-The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Tenofovir Alafenamide יעיל כנגד זיהום משולב ב-HBV ו-HCV (מתוך כנס ה-The Liver Meeting)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס The Liver Meeting עולים שיעורי תגובה נגיפית ממושכת גבוהים עם משלב Sofosbuvir/Velpatasvir (אפקלוזה) עם Tenofovir Alafenamide (ומלידי) במשך 12 שבועות כנגד זיהום משולב בנגיפי HCV ו-HBV.  יתרה מזאת, לא תועדו מקרים של רה-אקטביציה של HBV DNA במהלך תקופת הטיפול. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, פרוספקטיבי, בתווית-פתוחה, להערכת הבטיחות והיעילות של משלב […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה