גסטרואנטרולוגיה

ויטמין E עשוי להגן מפני סרטן בדרכי העיכול העליונות

צריכה של ויטמין E (אלפא טוכופרול) עשוייה ליצור אפקט הגנתי כנגד הסיכון לפתח סוגים מסויימים של סרטן הקיבה או הושט. זאת לפי מחקר חדש המתפרסם ב-Journal of the National Cancer Institute .

עם זאת, השימוש בויטמין E נמצא קשור לעלייה בסיכון של סרטן מסוג gastric noncardia .

החוקרים מדדו את ריכוז האלפא טוכופרול, גמא טוקופרול ורמות הכולטסרול בכ- 1000 מטופלים עם מימצאים של תאי קרצינומה בושט, סרטן קיבה מסוג cardia בהשוואה לקבוצה של למעלה מ-1000 נבדקים עם נוכחות של סרטן קיבה noncardia , ולקבוצה של כ-1000 מטופלים שהיוו קבוצת בקרה

ניתוח המימצאים מצא שמטופלים עם רמות בדם של אלפא טוכופריל אשר נמוכות מהרביעון העליון היו בסיכון נמוך יותר של 37% לסרטן ושט וסרטן קיבה.

עם זאת, רמות גבוהות של אלפא-טוכופרול נמצאו כקשורות עם עלייה לא מוסברת בסיכון לסרטן קיבה מסוג noncardia . החוקרים סבורים במסקנותיהם שלאלפא-טוכופרול תפקיד באטיולוגיה של סרטן בדרכי העיכול העלוינות.

לדיווח ב- druginfo

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה