צריכה נמוכה של Monounsaturated-Fatty-Acids משפרת את הפרופיל והמטובליזים הליפידי של פרטים בריאים. כך עולה ממחקר המתפרסם ב- Atherosclerosis .
במחקר עקבו אחר 162 נבדקים שחולקו לשתי קבוצות אשר צרכו במהלך המחקר דיאטות שהיו עשירות ב- saturated fatty acids בקבוצה אחת ו- monounsaturated fatty acids בשנייה.
לאחר מכן קיבלו הנבדקים באופן אקראי 3 גרם שמן דגים ליום או פלצבו.
נמצא שקבוצת ה- monounsaturated diet שיפרה באופן משמעותי את רמת הטריגלצרידים, וה- LDL-C בהשוואה לקבוצה השנייה. גם הנבדקים שצרכו שמן דגים נהנו משיפור בירידה בטריגלצרידים, אך בעלייה ברמות ה- LDL-C שלהם.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!